Games zitten in de startblokken: de grootste Mario Kart competitie gaat beginnen. Foto:Thomas Runhart
Games zitten in de startblokken: de grootste Mario Kart competitie gaat beginnen. Foto:Thomas Runhart (Foto: )

Mario Kart competitie gaat van start

  Nieuwsflits

Enkel online spelen is verleden tijd

Het tweede seizoen van de zogeheten TOPdesk Hero League is een feit. Vanaf donderdag 6 augustus kan iedereen wekelijks racen in de Mario Kart bolides om een plekje te veroveren in de finale. Dit seizoen zijn er niet alleen online kwalificaties, maar ook offline toernooien in de Esports Game Arena in Alphen. De Grand Finale is daar eveneens en je maakt kans maakt op 500 euro, goodies, de beker en kampioenstitel.

Van de redactie

Alphen aan den Rijn - Het videospel Mario Kart 64 kwam in 1996 uit op de Nintendo 64. Spelers racen met acht bekende personages van Nintendo als de mascotte Mario of Luigi, maar ook hun aartsrivalen Wario en Bowser. Maximaal vier spelers kunnen het tegelijkertijd tegen elkaar opnemen op de circuits. Het is geen gewoon racespel: je kunt schilden, bananen en zelfs een bliksem gebruiken om je tegenstanders te dwarsbomen. De Hero League is volgens organisator Thomas Runhart de ultieme Mario Kart competitie en jouw kans om een held te zijn. In de Hero League race je tegen andere spelers en zorg je dat je als echte held op nummer één eindigt.

Elke week spelen de gamers een online toernooi, van wie de uiteindelijke top 8 zich kwalificeert voor de Grand Finale. Naast de normale online toernooien, die elke week te spelen zijn, wordt er op 22 augustus ook een online directe kwalificatieronde gespeeld waar de top 4 zich direct plaatst voor de offline finale.

Vorig seizoen hebben bijna alle toernooien online plaatsgevonden alleen de finale werd offline gehouden. "We konden samen, of alleen, vanuit huis de toernooien spelen. Maar enkel online spelen is nu verleden tijd. We mogen, met gezond verstand, weer samen op locatie racen in de TOPdesk Hero League. Dit seizoen zal je dus niet alleen meer vanuit je huis een toffe tijd kunnen beleven met de toernooien", aldus organisator Thomas Runhart.

In totaal zullen hier vier toernooien plaatshebben waar per toernooi de winnaar zich direct kwalificeert voor de Grand Finale. De toernooien worden om de week gespeeld op een woensdag.

De exacte data zijn 12 en 26 augustus en 9 en 23 september.

Zelf meedoen aan de wedstrijden

Als je zelf mee wilt doen, kun je je aanmelden via de website:

https://esportsgamearena.nl/ , Wie geen tijd heeft om te gamen, maar wel naar de wedstrijden wil kijken, komt ook tot zijn recht. De toernooien worden live uitgezonden op twitch.tv/esportsgamearena. De nieuwe Max Verstappen kun je dus aan de slag zien. Nick van der Haven was de vorige kampioen. Nick sleepte 200 euro in de wacht.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden