Jordy Snoek (18) kon geen kleding vinden die hij echt leuk vond en ontwerpt nu voor zijn eigen label Beevwear. FOTO: Morvenna Goudkade
Jordy Snoek (18) kon geen kleding vinden die hij echt leuk vond en ontwerpt nu voor zijn eigen label Beevwear. FOTO: Morvenna Goudkade (Foto: )

'Als je ervoor gaat, kan je alles bereiken'

  Nieuwsflits

Mijn statement als mensen iets denken: prove them wrong

Drukke tijden voor Jordy Snoek (18) uit Alphen. Hij heeft een eigen modelabel in streetwear en timmert steeds meer aan de weg. Zijn vijfde collectie is net verschenen en bijna meteen weer uitverkocht. De jonge ontwerper werkt vanuit zijn zolderkamer in het ouderlijk huis, maar verkoopt internationaal via zijn webshop.

Morvenna Goudkade

ALPHEN – Of we kunnen afspreken bij het tunneltje onder de N11? Daar is veel graffiti art en dat is precies de sfeer waar zijn kleding goed tot uitdrukking komt. De fietstunnel is een zogenaamde vrije plek, voor kunstzinnige graffiti.

Jordy heeft zelf meteen een deel van zijn nieuwste collectie aangetrokken: een zwarte shorts, wit shirt en zwarte hoodie. Op de kleding staat de naam van zijn label vermeld, vormgegeven door Jordy zelf. Hij is naast creatief ondernemer, ook student aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam.

“De naam, BEEV, staat op al mijn items. Maar het is niet zomaar een logo, het staat ergens voor”, vertelt Jordy, die zijn modebedrijf begon toen hij zeventien was.

“Het is een afkorting van ‘best ever’. En dat betekent: als je echt ergens voor gaat, kan je alles bereiken wat je wilt. Een doel hebben, eraan werken, niet opgeven, maar volhouden. Iedereen kan ‘best ever’ zijn, op zijn eigen manier.”

Jordy bedacht op zijn vijftiende dat hij een eigen kledinglijn wilde beginnen. “Wanneer ik ging shoppen kon ik geen kleding vinden die ik echt leuk vond. Ik wilde mijn eigen kleding ontwerpen.” Hij begon heel klein voor een schoolopdracht en raakte steeds gemotiveerder. “Ik wilde kleding met een bijzonder design, een soort kunstwerk”, zegt Jordy. “Daar ben ik verder aan gaan werken. Daarna heb ik mijn label opgericht en ben ik begonnen met mijn eerste collectie.”

Zijn kleding is unisex streetwear, legt hij uit. Hoodies, sweaters, shorts, zowel voor mannen als vrouwen. ,,Het is oversized, een beetje baggy, dropshoulder mouwen. Momenteel ben ik bezig met de wintercollectie. Daarin wil ik een tracksuit en er komen ook tasjes en petjes.”

Zijn label wordt steeds bekender, merkt Jordy. Hij had een leuk succesje toen een door hem ontworpen hoodie te zien was op tv. Danser ShinShan die vorig jaar Holland Got’s Talent won droeg hem bij RTL Boulevard. Ook rapper/acteur Bilal Wahib is gespot in zijn kleding. “Het zijn mensen met een bepaald bereik, daardoor wordt het bereik van mijn kleding ook groter”, zegt Jordy.

Gevraagd naar zijn absolute topseller, komt het antwoord meteen: “Het witte shirt uit mijn nieuwste collectie. Het heeft een statement ‘Prove them wrong’. Dat shirt loopt heel erg goed.“ Het is ook zijn persoonlijke statement. “Als mensen iets van je denken: bewijs het tegendeel. Toen ik met mijn kledinglijn kwam, geloofde ook niet meteen iedereen dat ik het kon. Dus bewijs het maar, laat het maar zien.”

De nieuwe collectie gaat zo hard, dat hij snel heeft moeten bij-produceren. "In het begin verkocht ik vooral aan vrienden en bekenden, maar nu in heel Europa. Het gaat supergoed."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden