Hoogzwangere Karlin op de bouwplaats. Samen met Laurence en wethouder Van Velzen slaat ze de eerste paal. FOTO: Morvenna Goudkade
Hoogzwangere Karlin op de bouwplaats. Samen met Laurence en wethouder Van Velzen slaat ze de eerste paal. FOTO: Morvenna Goudkade (Foto: )

Restaurant BUCK en het babygeluk

  Nieuwsflits

Ze kwam een dagje later. De baby van Karlin Kemper (25) en Laurence Kroeske (36) was uitgerekend op 22 juli, de dag dat haar ouders de eerste paal zouden slaan van hun nieuwe restaurant: BUCK bar.kitchen. Omdat de bouw echt moest beginnen, kon er niet gewacht worden tot Karlin was bevallen. Maar alles ging perfect: de kleine had geen haast, zodat papa en mama nog gewoon bij de ceremonie konden zijn. De volgende dag was het echter mooi geweest en en meldde ze zich alsnog. Karlin en Laurence zijn dolgelukkig met hun dochter.

Morvenna Goudkade

BOSKOOP – Terug naar vorige week, naar de bouwplaats op de Proeftuin van Holland, waar een bont gezelschap zich heeft verzameld. Initiatiefnemer Jos van Lint, wethouder Kees van Velzen, architect Koen Olthuis en andere betrokkenen, inclusief familie en vrienden van het horecastel. Weinig aanstaande moeders zullen het Karlin nadoen: stralend staat ze naast de heimachine, die met een hels gedreun de eerste paal de grond in slaat.

Het nieuws dat de bouw van BUCK gaat starten, kwam voor het grote publiek als een verrassing. Karlin en Laurence zijn er echter al bijna twee jaar mee bezig, nadat ze werden benaderd door Jos van Lint.

“Hij heeft ons gevraagd of we uitbaters wilden worden van een nieuwe restaurant en of we dan ook mee wilden denken over het concept, de bouw en alles”, vertelt het koppel.

“We waren meteen heel geïnteresseerd. Naast ons werk in de horeca en de studie van Karlin, zijn we er intensief mee bezig geweest.” Buck wordt niet alleen een restaurant, maar ook een plek voor conferenties, vergaderingen, feestjes en partijen.

De naam hebben ze zelf bedacht: die is afgeleid van Buckiscope, de oude naam van Boskoop. Ook hebben ze veel inbreng gehad bij het uiteindelijke ontwerp van BUCK. Koen Olthuis van Waterstudio.NL wilde een uiterst duurzaam concept neerzetten, vertelt hij. BUCK wordt daarom geheel gebouwd van hout, met daarnaast veel glas. “Het gaat hierbij om CLT-hout, cross laminated timber, met deze houtbouw sla je CO2 op, in plaats van te verbruiken, je stáát op CO2.” Zijn collega Dieuwe Wierema is verantwoordelijk voor het ontwerp van de drijvende kaswoningen, waarvan er een aantal op de Proeftuin zal verschijnen. De kaswoningen fungeren als hotelaccommodatie en zijn ook zeer innovatief, belooft de designer. “Ze hebben geen minibar, maar een kas bovenin. Je kunt zelf je verse producten pakken.” Kees van Velzen, wethouder bij de gemeente Alphen, noemt de bouw van BUCK ‘heel belangrijk voor Boskoop’. “Een aanwinst voor de regio. Ik wens Karlin en Laurence heel veel succes en geluk.” Het stel wordt na de paalceremonie gefeliciteerd door familie en vrienden. “Dit is een fantastische dag”, vindt Laurence. “We gaan de komende tijd alles voorbereiden voor de opening begin april. Van personeel werven en leveranciers kiezen, tot menu's bedenken en inrichten. En natuurlijk, straks genieten van de baby.”

We gaan alles voorbereiden voor de opening begin april

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden