Foto: Sjaak Boot

Aan het werk door samenwerkingsverband

  Nieuwsflits

Arriva, Rijnvicus, UWV en mboRijnland gaan samenwerken om voor werkzoekenden de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen. Het UWV en Rijnvicus werven en selecteren kandidaten. Vervolgens werken ze twee tot zes maanden bij het ServiceTeam en morgen ze via mboRijnland de eenjarige entreeopleiding naar een diploma volgen. Daarna stromen ze door naar een baan bij Arriva of bij één van haar samenwerkingspartners.

Alphen aan den Rijn - Het ServiceTeam voert verschillende werkzaamheden uit. Ze bieden extra hulp aan chauffeurs op drukke stations en haltes, ondersteunen bij marketingacties, voeren kleine technische checks uit en reinigen de bussen extra van binnen in de wasstraat op de vestigingen.

Vanaf 31 augustus is het mogelijk om deelname aan het ServiceTeam te combineren met een entreeopleiding. Arriva begint met een pilot van acht studenten die de hybride opleiding Dienstverlening en Zorg aan het mboRijnland volgen, de praktijkervaring doen de studenten op in het ServiceTeam. Dat moeten er zestien worden. Te denken valt aan banen als buschauffeur, monteur, medewerker beveiliging of facilitaire zaken of de schoonmaak.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden