Andrea Krijnen (25) reist dit jaar niet met aardbeien langs festivals. Liefhebbers kunnen nu terecht in Hazerswoude. FOTO: Morvenna Goudkade
Andrea Krijnen (25) reist dit jaar niet met aardbeien langs festivals. Liefhebbers kunnen nu terecht in Hazerswoude. FOTO: Morvenna Goudkade (Foto: )

'Zwarte Cross is hoogtepunt van het jaar'

  Nieuwsflits

Normaal zou ze net terug zijn van de Zwarte Cross, na vijf dagen opbouwen en vier dagen festival. Maar het megafestijn met 220.000 bezoekers ging dit jaar niet door, net als Paaspop, Pinkpop, de Formule 1 op Zandvoort en nog veel meer evenementen. In plaats van op festivals, staat Andrea Krijnen (25) deze zomer op de parkeerplaats van het ITC in Hazerswoude. Ze werkt namelijk bij de aardbeien drive-in.

Morvenna Goudkade

HAZERSWOUDE – Er is wel even stilgestaan bij de geannuleerde Zwarte Cross, die zou plaatsvinden van 16 tot en met 19 juli. “Het is het hoogtepunt van het jaar”, blikt Andrea terug. “We zijn dan zo’n tien dagen van huis, inclusief opbouwen en afbouwen. De sfeer is zo gezellig, ik ken inmiddels iedereen, je komt elkaar steeds weer tegen. De jongens van het licht en geluid, de mensen van de catering. Het is echt mijn tweede familie, mijn zomerfamilie.”

Haar zomer is totaal anders dan anders. In het seizoen, van maart tot en met september, reist Andrea normaal door Nederland en staat op vele evenementen: van de Max-dagen op circuit Zandvoort tot een chique landgoedfair en tal van festivals. Dat doet ze voor haar werk bij De Vitaminebar in Hazerswoude-Dorp. Het bedrijf, van Arnold Westmaas en Inge Vreuls, is al jaren een bekende aanbieder van smoothies, sapjes en fruitsnacks.

Andrea, afkomstig uit Waddinxveen, werkt sinds ruim vijf jaar voor het bedrijf en is nog steeds heel blij met haar baan. “Na mijn opleiding detailhandel weet ik dat ik creatief word van groente en fruit. En evenementen vind ik ook heel leuk, het is steeds weer een avontuur, steeds weer anders. Dus de combinatie vind ik geweldig.” Dat het seizoen 2020 zo vreemd zou verlopen, had niemand kunnen bedenken, zegt Andrea. “In maart waren we er helemaal klaar voor, de planning was rond, de roosters gemaakt, alles was voorbereid. En toen kwam corona.”

Al snel werd duidelijk dat alle evenementen afgelast zouden worden. “Dan kun je bij de pakken neerzitten, maar je kunt ook je creativiteit gebruiken en dingen gaan doen die wél kunnen”, vindt Andrea. “De Vitaminebar is heel bekend om de aardbeien, dus zijn we daarmee aan de slag gegaan en hebben de aardbeien drive-in bedacht, op het parkeerterrein van het ITC.”

De drive-in is sinds de start een groot succes en gaat nog door tot september. Andrea is de hele zomer te vinden op het parkeerterrein met alle aardbei-lekkernijen.

"Ik ben heel blij dat we dit doen. Je bent lekker bezig, we hebben het heel druk. Mensen komen langs, maken een praatje, het is heel sociaal.” Ze staat er positief in. “Gastvrijheid vind ik heel belangrijk Mensen komen van heinde en ver voor onze aardbeien. Niet alleen uit de omgeving, ook uit Den Haag, Utrecht en Amsterdam. Ik wil mensen laten merken dat ze welkom zijn en dat ik het heel leuk vind dat ze komen. Je kunt hun dag soms net iets mooier maken.”

Mensen komen van heinde en ver voor onze aardbeien

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden