Businessborrel Rosarium: vlnr hostess Eefje, Thomas Runhart, Werner v/d Bosch, Richard Middelkoop, hostess Gina. FOTO: Morvenna Goudkade
Businessborrel Rosarium: vlnr hostess Eefje, Thomas Runhart, Werner v/d Bosch, Richard Middelkoop, hostess Gina. FOTO: Morvenna Goudkade (Foto: )

Businessborrel 'eindelijk' weer live

  Nieuwsflits

Maandenlang waren er geen netwerkbijeenkomsten voor ondernemers. De businessborrels, netwerkontbijten en ondernemersverkiezingen gingen vanwege corona allemaal niet door. Vorige week woensdag was er voor het eerst weer een ontmoeting: ondernemers van INTO business Alphen en Gouda kwamen naar het Rosarium in Boskoop.

Morvenna Goudkade

BOSKOOP – Organisator Werner van den Bosch is blij en opgelucht dat de bijeenkomst door kan gaan, al is het duidelijk wel een corona-editie. Het aantal deelnemers is gelimiteerd, zonder aanmelding geen toegang en er wordt geborreld in twee tijdsblokken. Eerst een blok voor de ondernemers uit Alphen en daarna een blok voor hun collega’s uit Gouda. “Een gezamenlijke bijeenkomst is nog niet mogelijk”, zegt Van den Bosch. “We doen het gesplitst, maar eindelijk wel weer live.”

De ondernemers worden ontvangen door twee opvallende gastvrouwen, die meteen aangeven wat de bedoeling is: afstand houden en de regels in acht nemen. De corona-hostesses, Gina in het rood en Eefje in geel met zwart, noemen zichzelf ‘Miss 1,5 meter’.

Vincent Dufais, van horecafamilie Dufais uit Boskoop, is ook aanwezig. Het familiebedrijf verzorgt de hapjes en drankjes. “Het zijn zware tijden voor de horeca”, zegt de ondernemer. “Maar we zijn er creatief mee omgegaan. Onze catering voor particulieren heeft heel goed uitgepakt." Het bedrijf had grote plannen voor het jubileum van Flora Boskoop: het is tien jaar geleden dat het rijksmonument na ingrijpende restauratie in gebruik werd genomen. “Normaal zouden we flink uitpakken, maar door alle protocollen zijn feestelijkheden niet echt mogelijk. We bekijken of er toch iets kan.”

Werner van den Bosch heeft intussen de borrel geopend. “Ontzettend fijn dat jullie hier allemaal zijn”, zegt de organisator. “En nu niet via Teams of Zoom, maar gewoon fysiek.” Verschillende ondernemers houden korte presentaties, zij staan in het nieuwe magazine, dat tijdens de borrel wordt gelanceerd. Martijn Daanen van MD Service in Moordrecht vertelt over domotica, het samenspel tussen elektronische toepassingen."Traditionele elektrotechniek verdwijnt steeds meer, domotica is de toekomst”, zegt Daanen. De jonge onderneemsters Juul van Mil (20) en Nikki Langhout (21) denken ook aan de toekomst. Corona is voorlopig nog niet verdwenen en daarom hebben ze een anderhalve meter concept voor evenementen bedacht. Onder de naam ‘Flowtz On’ lanceren ze een hip soort zwemband die je om je lichaam draagt en die zorgt dat je de juiste afstand houdt. “De floats worden geproduceerd in Miami”, vertellen de Alphense vriendinnen. Een stukje verderop praat Thomas Runhart, van Esports Game Arena in Alphen, bij met Richard Middelkoop, hij heeft samen met vader Herman een accountantskantoor in Boskoop. Ondernemen in crisistijd biedt ook kansen, vinden ze allebei. “Bij de Game Arena hebben we sinds kort onze Sportsbar geopend”, vertelt Runhart. “Die loopt heel erg goed.”

Gina en Eefje zorgen voor de juiste afstand als Miss 1,5 meter

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden