Zorgpartners Midden-Holland gaat Floravita aanpassen naar de tijd.
Zorgpartners Midden-Holland gaat Floravita aanpassen naar de tijd. (Foto: Archief)

Bewoners Floravita naar andere locaties verhuisd

  Nieuwsflits

Medio augustus start de verbouwing van verzorgingshuis Floravita. De 130 bewoners zijn verhuisd naar de tijdelijke huisvesting in Gouda en Moordrecht. Met de renovatie wordt het woon-zorgcentrum getransformeerd naar een toekomstbestendig verpleeghuis. De bouw neemt waarschijnlijk 14 maanden in beslag.

Boskoop- De verbouwing van Floravita is volgens de organisatie noodzakelijk. De huidige tweepersoonskamers worden omgezet naar eenpersoonsappartementen. Ook gaat Floravita over naar kleinschalig wonen. Dit betekent dat er van afdelingen wordt overgegaan naar kleinere woongroepen, verbonden aan huiskamers en buitenruimtes.

De bewoners van Floravita wonen tijdelijk in Moerdregt (Moordrecht) en in De Rietkraag (Gouda). Zowel in Moerdregt als in De Rietkraag krijgen bewoners de beschikking over een eenpersoonskamer. Vanwege corona is de verhuizing van de bewoners een aantal maanden vertraagd. Vanwege de versoepeling, kon de verhuizing doorgaan.

Alleen de dagbesteding blijft nog in Boskoop aanwezig. Deze is gehuisvest in het naastgelegen complex Parkzicht. Van maandag tot en met vrijdag kunnen zestien cliënten daarvan gebruikmaken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden