U kunt collectant worden voor de Nierstichting in Boskoop. Foto: Cees de Krijger
U kunt collectant worden voor de Nierstichting in Boskoop. Foto: Cees de Krijger (Foto: )

Nierstichting zoekt collectanten in Boskoop

  Nieuwsflits

Voor de landelijke collecteweek van 13 tot en met 19 september zoekt de Nierstichting nog collectanten in Boskoop. Verder is de stichting voor verschillende wijken in Alphen aan den Rijn nog op zoek naar enthousiaste wijkcoördinator voor de aansturing van collecten in de wijk.

Boskoop- Door heel Nederland collecteren in de week duizenden vrijwilligers met als doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor het welzijn van nierpatiënten. En dat is hard nodig, want het leven van een nierpatiënt is geen leven, maar overleven, zo stelt de Nierstichting. Daarom zet de organisatie zich in voor een toekomst waarin nierziekten beter te behandelen en zelfs te genezen zijn.

“Werken je nieren niet, dan ga je dood. Dit klinkt misschien hard, maar is helaas wel de realiteit", zegt Tom Oostrom, directeur van de Nierstichting. “Dialyseren houdt nierpatiënten in leven, maar is loodzwaar. Patiënten zitten urenlang per week vast aan een groot apparaat in het ziekenhuis en kunnen geen kant op.”

Gaat u de stichting helpen? Neemt u dan contact op met de collecteafdeling van de Nierstichting via telefoonnummer 035-6978050 of stuur een e-mail aan collecte@nierstichting.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden