Mardy de Jong (27)  viert haar verkiezing als leukste kapper van Nederland in haar salon, Studio ID in Boskoop. FOTO: Morvenna Goudkade
Mardy de Jong (27) viert haar verkiezing als leukste kapper van Nederland in haar salon, Studio ID in Boskoop. FOTO: Morvenna Goudkade (Foto: )

Mardy is de allerleukste van Nederland

  Nieuwsflits

Feestje in de kapsalon van Mardy de Jong (27). Ze woont in Hazerswoude-Rijndijk en heeft haar salon in Boskoop. Mardy is gekozen tot leukste zzp-kapper van Nederland en viert dat met de klanten. Maar hoe word je ‘de leukste’ kapper? En hoe leuk moet je zijn? Dat willen we weten. Dus op naar Studio ID in Boskoop, met vrolijke vlaggetjes, ingelijste award en Mardy zelf met een big smile in haar eigen kappersstoel.

Morvenna Goudkade

BOSKOOP/HAZERSWOUDE 

Gefeliciteerd, je bent de leukste kapper van Nederland. Hoe voelt dat?

“Ja, superleuk. Ik ben overstelpt met felicitaties, berichtjes, bloemen, flesjes wijn en cadeautjes. Zo ongeveer al mijn klanten hebben op me gestemd. En ik trakteer iedereen in de salon op lekkere taartjes en petitfours.”

Wat is er zo leuk aan jou?

“Ik denk mijn betrokkenheid bij de klanten. Ik hoor altijd dat ik echt naar hen luister. Naar hun verhalen, maar ook naar hun wensen. Ik heb echt een band met mijn klanten. En ik houd heel erg van mijn vak.”

Heb je jezelf heel erg moeten aanprijzen?

“Een beetje wel natuurlijk. Maar we moesten ook een video maken, waarom je vindt dat je de titel verdient. Daar hebben verschillende klanten aan meegewerkt. Je kunt zelf zeggen dat je zo leuk bent, maar zonder mijn klanten ben ik nergens. Dus ik ben heel blij met hun bijdrage aan dat filmpje.”

Wanneer wist je dat je kapper wilde worden?

“Al heel jong. Het zat er altijd al in. Als klein meisje zat ik al bij opa en oma hun haar te doen. Niet alleen kammen, ook lintjes, speldjes, strikjes. Ja, ook bij opa, haha.”

Je hebt je eigen salon, was dat altijd al je wens?

“Ja, ik wilde beslist voor mezelf beginnen, maar heb wel eerst ervaring opgedaan in andere salons. Ik werk nu ruim vier jaar voor mezelf. Achter het huis van mijn ouders in Boskoop is een uitbouw met eigen entree, die perfect is als salon. Zelf woon ik samen met mijn vriend in Hazerswoude-Rijndijk.”

Waarom heb je aan deze verkiezing meegedaan?

“Ik zag het voorbij komen, het leek me leuk. Het is een verkiezing waarbij mensen op je moeten stemmen, om verder te kunnen komen. Je moet eerst winnaar zijn in een gemeente om door te kunnen naar de provinciale ronde. Ik ben zelf erg actief op de social media en heb klanten uit de hele regio, dus ik wilde het weleens proberen.”

Zijn kappersvaardigheden ook belangrijk bij de wedstrijd?

“In de laatste ronde kan het publiek niet meer stemmen, dan beslist een vakjury. Die beoordeelt de provinciale winnaars op een aantal vakmatige punten en kiest uiteindelijk de landelijke winnaar. En dat was ik dus.”

Komt er nog een vervolg?

,,Ik krijg een reportage in een kappersvakblad. Niet verkeerd natuurlijk."

"Ik heb echt een band met mijn klanten en houd erg van mijn vak"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden