Lezersbrief: niet heel de buurt boos op moskee

  Nieuwsflits

Vorige week stond er een artikel in deze krant over geluidsoverlast van de moskee aan de Vogellaan. De moskee liet tot ergernis van buurtbewoners nog steeds de gebedsoproep horen, terwijl afgesproken was dat alleen tijdens ramadan te doen. Drie lezers stuurden naar aanleiding daarvan een e-mail naar de redactie.

Boskoop- De lezers, van wie de de namen bij de redactie bekend zijn, zeggen allen in de buurt van de moskee te wonen. Zo schrijft een mevrouw: "Ik en met mij vele anderen die er vlakbij wonen hebben nog nooit iets hiervan gehoord. Ik heb vele mensen gesproken,maar geen van allen hebben iets gehoord." Ze krijgt daarbij steun van een andere vrouwelijke buurtbewoner. Zij schrijft op haar beurt: "Ik héb aantal mensen gesproken dat ook nabij de Moskee woont, maar zij ervaren ook geen overlast. Diegene die klagen, willen gewoon de Moskee weg hebben én proberen dit op zo'n manier vóór elkaar té krijgen. Zielige vertoning."

Gesprek

De gemeente gaat de komende maanden in gesprek met het moskeebestuur van de Arrahman moskee in Boskoop, moskeegangers én omwonenden. Er is dus ook een groep buurtbewoners die overlast heeft ervaren in de periode na de ramadan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden