Hovenier aan het werk. Foto: FotoLot
Hovenier aan het werk. Foto: FotoLot (Foto: FotoLot)

Groenbedrijven blijven leerlingen opleiden

  Nieuwsflits

De coronacrisis heeft nog geen invloed op het opleiden van jonge vakmensen in de groenbranche. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Arbeidsmarkt en Onderwijs, gehouden door branchevereniging VHG.

Benthuizen- De vraag naar bbl- en bol-leerlingen, maar ook om zij-instromers en deelnemers aan de VHG Branche-opleiding is en blijft. Ook Hoveniersbedrijf M. van der Spek uit Benthuizen vraagt nog steeds om leerlingen die tijdens hun studie bij het groenbedrijf komen werken.

Onder de gehouden enquête wil 75 procent van de groenbedrijven komend schooljaar een leerling plaatsen. Een ruime meerderheid van de bedrijven verwacht dat het aantal vaste en flexibele medewerkers in de tweede helft van dit jaar gelijk blijft of toeneemt.

Stefan van der Spek, mede-eigenaar van M. van der Spek hoveniers, vertelt daarover: “Het is belangrijk dat we de opleidingen in groen blijven stimuleren. Anders ontstaat er, net als bij de vorige economische crisis, een tekort aan vakmensen na het coronatijdperk. En dat moeten we te allen tijde voorkomen. Bij ons zijn en blijven de leerlingen meer dan welkom.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden