Het Boomkwekerijmuseum gaat 8 juli weer open. Foto: Hans van Til.
Het Boomkwekerijmuseum gaat 8 juli weer open. Foto: Hans van Til. (Foto: Hans van Til)

Boomkwekerijmusuem opent 8 juli de deuren

  Nieuwsflits

Het Boomkwekerijmuseum in Boskoop opent op 8 juli weer de deuren voor publiek. Geen ander museum in Nederland geeft volgens het museum zo’n mooi en interessant beeld van de geschiedenis van de boomkwekerij.

Boskoop- Ook bijzonder is dat het museum uitsluitend wordt geleid en geëxploiteerd door vrijwilligers. Die vrijwilligers doen dat vol overgave, ieder vanuit zijn of haar eigen kwaliteiten en interesses. Zonder hen zou het museum niet kunnen bestaan. Die inzet is zo bijzonder dat voor één keer afgeweken is van de regel dat elke tijdelijke expositie groengerelateerd moet zijn. De nieuwe tijdelijke expositie biedt creatieve vrijwilligers van het museum een podium, waarvan dankbaar gebruik is gemaakt. U kunt genieten van schilderijen, tekeningen, quilts, foto’s, sculpturen, keramiek en zilversmeedwerk.

Het museum noemt het Verrassend Veelzijdig, een ode aan onze creatieve vrijwilligers. De expositie is te zien tot en met 31 oktober.

Het museum is coronaproef. Dat betekent dat u niet zonder afspraak kunt binnenlopen, maar eerst even moet bellen via 0172-217756. Openingstijden: dinsdag 13.30- 16.30 uur; woensdag t/m zaterdag 10.00 -16.30 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden