Daar gaat weer een wasmachine! Arjan van Schaik blijft positief. Het elektrawerk op beurzen werd geannuleerd, maar zijn net verhuisde winkel loopt als een trein. FOTO: Morvenna Goudkade
Daar gaat weer een wasmachine! Arjan van Schaik blijft positief. Het elektrawerk op beurzen werd geannuleerd, maar zijn net verhuisde winkel loopt als een trein. FOTO: Morvenna Goudkade (Foto: )

'Verhuizen in crisis heeft goed uitgepakt'

  Nieuwsflits

In ons oude pand was het met corona niet echt te doen

Morvenna Goudkade

Begin maart lijkt alles nog voor de wind te gaan. Arjan van Schaik (43), van Windhorst Techniek, heeft een nominatie op zak voor de prestigieuze ondernemersprijs Sterkste Schakel. Een nieuw bedrijfspand wordt inmiddels verbouwd. En er zijn veel plannen voor de nieuwe zaak, zoals live cooking met proeverijen. Maar dan komt de crisis: niks ondernemersverkiezing, verhuizen zonder feestelijke opening en de kookdemonstraties gaan ook niet door.

BOSKOOP – ,,Op 13 maart zou de grote finale zijn van de Sterkste Schakel, in Huis ter Duin in Noordwijk”, zegt Arjan. ,,Maar de hele verkiezing is vanwege corona uitgesteld.” Het is de minste zorg, net als het schrappen van de ‘grand opening’ van de nieuwe winkel. ,,Die stond gepland op 1 april, nee dat is geen grap, haha. Maar we wisten al gauw, dat gaat hem niet worden. Dus we zijn gewoon in stilte opengegaan.” Maar spijt van een verhuizing in de crisis heeft Arjan geen seconde gehad. “Het was juist heel hard nodig. In ons oude pand was het niet echt te doen met de coronavoorschriften, veel te krap. In onze nieuwe winkel hebben we alle ruimte en we zijn veel beter bereikbaar.” Het bedrijf, met tien medewerkers voor kantoor, buitendienst en winkel, is tegenwoordig te vinden in een ruime zaak aan de Burgemeester Colijnstraat, bij het Gouweplein in Boskoop.

“Fantastische plek”, vindt de ondernemer. “Op zaterdag hebben we hier de weekmarkt voor de deur. Gezellig, mensen lopen over de markt en gaan meteen even bij ons binnen. En kopen wat. Door de grotere winkel zijn we sowieso meer gaan verkopen. We hebben nu ook keuken-inbouwapparatuur en keukenartikelen in het assortiment. De verhuizing heeft heel goed uitgepakt.”

Dat vanwege corona sommige plannen moeten wachten, vindt hij geen probleem. “We willen live gaan koken in de winkel op het nieuwe kookeiland: kookdemonstraties met proeverijen en workshops. Maar dat pakken we op een later moment wel op.”

Belangrijk onderdeel van het bedrijf is het bezorgen, installeren en repareren van wasmachines, drogers, koelkasten en andere apparatuur. Konden de monteurs hun werk nog wel doen? “Best wel, klanten in risicogroepen hebben soms de afspraak wel verschoven. Maar we konden aardig doorgaan.” Wat niet door kon gaan, waren de beurzen. Windhorst Techniek doet al sinds jaar en dag het elektrawerk op boomkwekerijbeurs Plantarium en andere beurzen, die nu wegens corona zijn afgelast. “Toen ik dat hoorde, had ik wel een benauwd momentje”, bekent de ondernemer. “Maar goed, toen hadden we wel meer tijd voor onderhoudsklussen. En we konden versneld beginnen met een grote installatieklus bij de Ichtuskerk in Boskoop.” Toch was er soms niet genoeg werk voor alle medewerkers, maar daar was ook een oplossing voor. “De overtollige tijd hebben we in de verbouwing en inrichting van ons nieuwe pand gestoken.” Al met al is het toch best goed gegaan, vindt hij. “We hebben het creatief opgelost, het assortiment uitgebreid, geprofiteerd van de grotere winkel en het werk verschoven. We staan er positief in, er kan steeds meer."

Deze week in #NLstartop retailer Arjan van Schaik samen met Hendrik van Ingen eigenaar van Windhorst Techniek in Boskoop. De witgoedzaak is genomineerd voor ondernemersprijs Sterkste Schakel 2020, en verhuisde midden in coronatijd naar een ruimer pand.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden