Voorzitter Patrick Rijnbeek met Corretta Huisman
Voorzitter Patrick Rijnbeek met Corretta Huisman (Foto: Christian de Vries)

BGC Floreant verduurzaamt verder

  Nieuwsflits

Op woensdag 10 juni is mede dankzij de Stichting Fonds Alphen en Installatiebedrijf Bontekoe uit Boskoop een geheel nieuwe cv-installatie in gebruik genomen op het complex van BGC Floreant. Hiermee neemt Floreant zijn verantwoordelijkheid om de club verder te verduurzamen; de club bespaart energie en is voor lange tijd garandeert van warm water.

Boskoop - Het is al een lang gekoesterde wens van voetbalclub BGC Floreant om de cv-ketels op de club te vervangen. De meer dan 20 jaar oude ketels waren aan vervanging toe. Voor sportverenigingen in het algemeen is het lastig om dergelijke grote uitgaven te bekostigen. Dankzij Corretta Huisman, die bekend was met het fonds, en bij de club betrokken raakte, is het bestuur gewezen op de mogelijkheid van een mogelijke donatie door de Stichting Fonds Alphen.

Vervolgens is er een aanvraag gedaan welke door de Stichting Fonds Alphen is gehonoreerd. Daarna is er samen met de installateur gekeken welke opties de beste waren voor de club. Nu de installatie is geplaatst en werkt kunnen de kleedkamers apart worden ingesteld voor cv en douche. Naast dat het de nieuwste HR-ketels zijn, kan de vereniging op deze manier ook kosten besparen op het gebruik. Daarmee heeft de club een nieuwe stap gezet in het verdere verduurzamen van de club. Iets waar zowel bestuur als leden blij mee zijn en waardoor de club er voor langere tijd weer warmpjes bij zit.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden