Cover van het nieuwe boek
Cover van het nieuwe boek (Foto: Wouter van der Tol)

Cor van Gelderen brengt boek Hypernatuur uit

  Nieuwsflits

Voor Cor van Gelderen draait een tuin om ontroering, om de schoonheid van de natuur. De doorgewinterde kweker van bomen en struiken neemt geen blad voor de mond, terwijl hij zowel de beginnende als de gevorderde tuinier wegwijs maakt in het creëren van hypernatuur: 'Het heeft geen enkele zin om net te doen alsof je tuin geen deel van de natuur is. In de tuin gelden dezelfde spelregels.'

Boskoop - Van Gelderen vertelt in dit boek hoe je planten kunt toepassen en laten floreren door rekening te houden met de omstandigheden waarin ze van nature groeien. Geen technische, maar natuurlijke oplossingen. Zo vang je ook de negatieve gevolgen van de klimaatcrisis op, of het nu om ongewone droogte of extreme regenval gaat. Met voorbeelden van door hemzelf ontworpen of bezochte tuinen en parken in binnen- en buitenland, met uitgebreide lijsten van zijn favoriete planten waarin de nodige onbekende juweeltjes de revue passeren.

Cor van Gelderen is eigenaar van Plantentuin Esveld (esveld.nl), een van de grootste en belangrijkste kwekerijen in Boskoop. Hij is expert op het gebied van bomen en heesters, die dan ook volop de aandacht krijgen in zijn boeken. Dat maakt Hypernatuur ook gelijk heel bijzonder, want vaak krijgen vaste planten en eenjarigen de volle aandacht. Van Gelderen wordt regelmatig door de pers gevraagd als deskundige op het gebied van bomen, zo is hij meer dan eens bij de Rijdende Rechter te gast geweest.
De beelden zijn van Wouter van der Tol, die naam heeft gemaakt als stylist en interieurfotograaf. Een enthousiast tuinier, die Boskoop verruilde voor New York.

Cor van Gelderen – Hypernatuur. Planten met het oog op de toekomst
ISBN 978 90 5615 612 1 | hardcover | 256 pagina’s | geïllustreerd | € 35,00

Verkrijgbaar in de boekhandel en via www.noordboek.nl en bij PlantenTuin Esveld

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden