Carmen Olierook en Sjoerd van Steijn zouden gaan trouwen, maar de coronacrisis gooit roet in het eten. FOTO: Morvenna Goudkade
Carmen Olierook en Sjoerd van Steijn zouden gaan trouwen, maar de coronacrisis gooit roet in het eten. FOTO: Morvenna Goudkade (Foto: )

'Onze bruiloft hebben we afgezegd'

  Nieuwsflits

De trouwjurk van Carmen hangt nu op zolder

Morvenna Goudkade

Rode rozen, bruidsklokken en volop romantiek. Sjoerd van Steijn (42) en Carmen Olierook (29) uit Boskoop zouden gaan trouwen en leefden toe naar een prachtige bruiloft. De ringen waren al gekocht, de trouwlocatie geboekt en de jurk gepast. Alles leek perfect, maar toen gooide de crisis roet in het eten. Een coronabruiloft, met familie en vrienden op afstand, zag het stel niet zitten. Dus werd met pijn in het hart het huwelijk afgeblazen.

BOSKOOP – Genoeg romantische plekjes in het Rosarium. Bij de koepeltje? Of toch bij de rode rozen? Sjoerd en Carmen gaan lachend op de foto. Sjoerd slaat zijn arm om zijn toekomstige bruid. “We hebben de bruiloft afgezegd, maar het is uitstel, geen afstel. We willen heel graag trouwen.”

Hun huwelijk stond gepland voor 19 juni, een speciale datum voor het stel. “Op die dag, drie jaar geleden, is onze relatie begonnen”, vertelt Sjoerd. “We hebben toen gezegd dat we elkaar leuk vinden en voor het eerst gekust.”

Ze hebben enorm toegeleefd naar het huwelijk en zijn maanden bezig geweest met de voorbereidingen. De ceremonie, het feest, de uitnodigingen, de taart, de muziek, “Toen in maart de eerste maatregelen werden afgekondigd, waren we natuurlijk wel ongerust”, zegt Carmen. “Maar we bleven hoop houden. Tot duidelijk werd hoe lang de crisis zou gaan duren.”

Het huwelijk annuleren was erg ingrijpend, bekent Sjoerd. “We hadden dat nooit van tevoren kunnen bedenken.”

Nu hangt de trouwjurk van Carmen op zolder bij zijn ouders. “Ik mag die jurk natuurlijk niet zien. Ik heb wel gehoord dat mijn moeder al diverse keren in tranen is uitgebarsten als ze op zolder komt.”

Het stel heeft een gezamenlijke passie voor muziek. Hun eerste ontmoeting was dan ook een muzikale. “Ik zocht een nieuwe gitarist”, vertelt Carmen. “Ik ben zangeres, al speel ik ook gitaar, maar voor een akoestisch duo wilde ik me op zang concentreren. Helaas had ik geen klik met de kandidaten. Uiteindelijk kwam Sjoerd op auditie, als allerlaatste. En toen klopte het wél." Sindsdien treden ze op als duo, onder de naam 'Refined’, ook gaat Carmen spelen in Gonzo, de band van Sjoerd. Ze doen dat naast hun dagelijkse werk: Sjoerd als manager in de autobranche, Carmen als medewerkster bij een IT-bedrijf. “We hadden veel gesprekken, er was intensief contact”, blikt Carmen terug. “En toen is de vonk overgeslagen.”

Sindsdien zijn ze dolgelukkig en willen graag een gezinnetje vormen, samen met Romy (11), de dochter van Sjoerd uit een eerdere relatie. Een huwelijk moet dat bekrachtigen. “We proberen nu of we 12 september kunnen trouwen”, vertelt Sjoerd. “Voor ons ook een belangrijke datum: toen heb ik Carmen ten huwelijk gevraagd. En anders wordt het volgend jaar. Die bruiloft gaat er komen.” Hij kan niet wachten om zijn geliefde in haar trouwjapon te zien. “Carmen wordt de mooiste bruid.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden