Dichtbij huis kun je al diverse caches vinden. Op het logrolletje in de cache schrijf je je naam.
Dichtbij huis kun je al diverse caches vinden. Op het logrolletje in de cache schrijf je je naam. (Foto: )

Alleen of samen op zoek naar een schat

  Nieuwsflits

Marieke Nieuwenburg

Geocache is een wereldwijde sport

Geocache

Door de coronacrisis werken veel mensen thuis. Af en toe een wandeling maken, is een gezonde afwisseling. En als je dat kan combineren met het zoeken naar verborgen schatten, is dat helemaal leuk. En die zijn er. In Alphen aan den Rijn zijn er een paar honderd caches verstopt.

Alphen aan den Rijn - Door heel Alphen aan den Rijn zijn er caches verstopt. Rondom de Zegerplas, in de polders, maar ook in woonwijken. Sommige caches zijn makkelijk te vinden met de GPS van je telefoon, anderen zijn verborgen achter moeilijke puzzels die je moet oplossen. Via een (gratis) geocache-app kun je zoeken naar verschillende caches in de buurt, of verder weg. In de app kan je via een kaart navigeren waar je moet gaan zoeken. De cache kan een kleine koker zijn waar alleen een logboekje in zit, maar ook een verborgen grote kist met bijvoorbeeld cadeautjes.

Ronald doet sinds 2016 samen met zijn gezin aan geoachen onder de naam ‘Flar718’. Ze hebben er in totaal al 427 gevonden, maar ook een aantal verstopt. De leukste verstopplekken zijn die in de natuur", vertelt Ronald. “Wij hebben onze eerste cache verstopt na het vinden van onze honderdste cache in december 2016.” Die cache is helaas niet meer beschikbaar, maar drie anderen zijn dat wel. Ook gebruiker ‘Rolokawaski’ verstopt zijn eigen caches. Zijn eerste cache verborg hij in 2013, en daarna volgden er nog twee. “Het leukste aan het zelf verstoppen van de cache, zijn de reacties die je krijgt”, vertelt Rolokawaski. Van de vinder wordt namelijk verwacht dat hij een leuke boodschap achterlaat in het logboek in de app. Een van zijn caches bevindt zich in Zoetermeer. Daarnaast heeft hij zelf bijna 2000 caches gevonden.

Devonh98 doet nu twee jaar aan geocachen en heeft er in totaal 66 gevonden. Hij doet het vaak alleen maar ook met vrienden. “Ik vind het leuk om te spelen.” Een cache die hem is bijgebleven, was er een die was verstopt bij een brug. “Hij was echt super moeilijk te vinden”, vertelt hij. Hij zoekt het liefst caches die in het Balijbos in Zoetermeer zijn verstopt. “Het is een mooie omgeving"

Geocachen is een wereldwijde buitensport waarbij je op zoek gaat naar verstopte caches. Er zijn er ruim 3 miljoen verstopt; in Boskoop en de rest van Alphen aan den Rijn zijn er honderden te vinden. Eenmaal gevonden schrijf je je naam op het logrolletje in de cache, laat je in de app een reactie achter en leg je de cache weer terug voor de volgende zoeker. Meer informatie: geocaching.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden