Helaas blijft het bad bij De Hazelaar dit seizoen leeg
Helaas blijft het bad bij De Hazelaar dit seizoen leeg (Foto: )

De Hazelaar niet open vanwege coronavirus

  Nieuwsflits

Afgelopen weekend heeft het bestuur van Zwembad de Hazelaar definitief besloten De Hazelaar dit seizoen niet open te laten gaan. Deze zware beslissing is genomen na een uitvoerig onderzoek van de protocollen en richtlijnen van o.a. KNZB en TU Delft.

Hazerswoude-Rijndijk - Daarnaast heeft het bestuur afgelopen zaterdag deelgenomen aan een crisisberaad met twaalf andere openluchtbaden. Tijdens deze bijeenkomst zijn alle voors en tegens grondig tegen het licht gehouden.

Van de twaalf aanwezige baden gaan er maximaal drie open. Deze drie baden beschikken over een professionele organisatie met betaalde toezichthouders en management. Bij Zwembad de Hazelaar werkt men uitsluitend met vrijwilligers. De verantwoordelijkheid met de coronamaatregelen is dermate groot dat het bestuur deze niet aan hun vrijwilligers kunnen en mogen opleggen.

Gezien de verregaande regels is het ook zeer de vraag of bezoekers kunnen genieten. Ontspannen recreatief zwemmen zal in de ogen van het bestuur onmogelijk zijn. Het aantal bezoekers wat tegelijkertijd naar binnen zou mogen is zeer beperkt.

In de richtlijn van TU Delft staat dat het coronavirus minutenlang kan overleven in chloorwater. Hierop beleid maken, handhaven en verantwoording dragen is voor voor het zwembad ondoenlijk. Het zou aan vele voorwaarden moeten voldoen, waaronder het verhogen van de chloorconcentratie en het registreren van elke bezoeker.

Om dit seizoen toch iets te kunnen betekenen voor het dorp, heeft het bestuur besloten om de prachtige ligweide open te stellen voor diverse sporten welke nu nog niet binnen beoefend mogen worden. Mochten de maatregelen versoepeld worden, zal men uiteraard alle maatregelen nogmaals tegen het licht houden.

Iedereen die al een abonnement gekocht heeft, ontvangt binnenkort een mail voor restitutie. Deze crisis treft ons ook financieel zwaar. De vaste lasten en afschrijvingen gaan onverminderd door. Voor wie et zwembad wil steunen kan met de donatieknop op de site een bedrag naar keuze overmaken, via de bank kan natuurlijk ook: NL66RABO0120558130 t.n.v. Stichting de Hazelaar. Hartelijk dank!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden