Trainer Gerard Dekker (helemaal links) staat uitleg te geven tijdens de training.
Trainer Gerard Dekker (helemaal links) staat uitleg te geven tijdens de training. (Foto: SC Antilope)

SC Antilope hervat hardlooptrainingen op de baan

  Nieuwsflits

Na hervatting van de trainingen voor junioren en pupillen, zijn ook de hardlooptrainingen voor volwassenen bij Sportclub Antilope in Waddinxveen weer gestart. Na twee maanden vanwege corona niet samen kunnen hardlopen, heeft maandagavond 11 mei de eerste training weer plaatsgevonden. Dit ging wel onder strikte voorwaarden.

Waddinxveen - Om de aanvang soepel te laten verlopen, is het nieuwe coronareglement al per e-mail naar alle leden verzonden. Iedereen weet wat hij of zij te wachten staat en wat wel en niet mag. Zo blijft de kantine dicht en raakt niemand, met uitzondering van de trainer, het materiaal aan. In een rijtje staat iedereen op ruime afstand te wachten tot ze hun handen kunnen desinfecteren. Trainer Gerard Dekker heeft dinsdagavond op het hoogspringveld pionnen op ruime afstand van elkaar klaargezet en iedereen gaat bij een pion staan. De sfeer is uitgelaten: coronakapsels worden bewonderd en bespot en er wordt veel gelachen.

Dekker licht nogmaals de regels toe en na een warming-up bij de pion mogen ze de baan op. De baan is driehonderd meter lang, dus met ruim twintig mensen is er voldoende afstand te houden. Inhalen gaat met een flinke boog. Echt bijkletsen met elkaar lukt maar mondjesmaat, want het is lastig praten van zo’n afstand. Aan de kant houdt iemand van het clubbestuur toezicht op het naleven van de regels. Ook de trainer is streng. “Ik vind het dan ook wel spannend, maar de het verliep soepel allemaal. De atleten hebben zich goed aan de afstandsregel gehouden en het blijkt dat ook op anderhalve meter afstand prima getraind kan worden”, aldus Dekker.

Velen zijn opgelucht dat ze weer samen de baan op mogen. Eén van de deelnemers is Marco van Bemmelen uit Boskoop: “Bijna iedereen van onze trainingsgroep heeft deze eerste training gelijk met beide handen aangegrepen. Het samen met elkaar sporten op de baan is toch veel leuker dan in je eentje hardlopen in het Gouwebos of het Bentwoud.” “Misschien een reden voor pas begonnen coronahardlopers om ook de baan van SC Antilope eens op te zoeken”, vult Dekker aan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden