<p>Vier Boskoopse kwekerszonen hingen anderhalve kilometer aan vlaggetjes in de polder.</p>

Vier Boskoopse kwekerszonen hingen anderhalve kilometer aan vlaggetjes in de polder.

(Foto: Morvenna Goudkade)

Oranjekoorts slaat toe in de polder!

  Nieuwsflits

Het EK-voetbal gaat zondag van start en dat is inmiddels goed te merken. De regio kleurt oranje, zelfs op onverwachte plekken. Het Jagerspad in de Nessepolder in Boskoop, op de grens met Alphen, is opeens helemaal versierd met oranje vlaggetjes. Een actie van vier kwekerszonen.

Morvenna Goudkade

BOSKOOP – Het viertal ging vorige week aan de bak, met twee mobiele kranen en anderhalve kilometer aan vlaggetjes. Jan van Zuilen, Bart van der Salm, Gerard Stolwijk (allemaal 21) en Joost Vurens (22) toverden de polderweg om in een oranje oprijlaan. Hoe komen ze daar zo bij?

,,Wij wonen hier allemaal in de buurt”, vertelt Jan van Zuilen, kwekerszoon en student aan de HAS. Ook Bart en Gerard studeren nog, Joost is sinds kort aan het werk als zzp’er.

Buurman

,,Een buurman van ons, Johan van der Wilt, hing vroeger ook vlaggetjes op bij een EK of WK. Omdat Johan inmiddels een dagje ouder wordt, dachten we: laten wij het deze keer maar doen. Het is toch een beetje een traditie.”

Vriendengroep

Ze zijn een vriendengroep, legt hij uit. ,,Het is niet zo dat we allemaal gek van voetbal zijn, sommige wel trouwens, maar dat maakt niet uit. Je doet het met elkaar.”

Vlaggetjes

Ze zijn zo’n anderhalf uur bezig geweest. ,,Bart en ik hebben de vlaggetjes geknoopt en Joost en Gerard hebben ze opgehangen. Of dat lastig was met al die bomen? Nee hoor, met de heftruckkranen was het goed te doen.”

Knotwilgen

Alle knotwilgen zijn meegenomen, net als hekwerken. EK-koorts in de polder. Wat voor reacties krijgen ze erop? ,,Nou, toen we bezig waren vond iedereen het wel grappig. Dus volgens mij is het wel positief.”

Vrolijk

Inderdaad klinken langs de polderweg zondagmiddag vooral lovende reacties van wandelaars en fietsers. Het is een vrolijk gezicht, vinden de meesten. Al vraagt een fietsende dame zich af of het wel goed zal gaan. ,,Dat hebben ze nu opgehangen, maar het wordt natuurlijk nooit meer opgeruimd. En dan hangt dat plastic maar in de natuur.”

Een wandelaar denkt dat het wel mee zal vallen: ,,Het ziet er leuk uit. De natuur kan wel wat hebben, hoor.”

Jan en zijn maten kunnen iedereen geruststellen. ,,Als het EK afgelopen is, halen we alles weer netjes weg.”

Foto

Dat er een foto van hun creatieve werk in de krant komt, vinden ze allemaal wel leuk. Maar zelf ook op de foto? Jan heeft zijn bedenkingen. ,,Nou, daar zijn we eigenlijk niet zo van. En we zijn ook niet compleet, hè?”

Inderdaad blijkt Bart inmiddels in Portugal te zitten. Gerard moet werken en Joost kan ook niet. Jan: ,,Dus dat slaan we maar even over, haha.”

‘Toen we bezig waren vond iedereen het wel grappig’

Morvenna Goudkade
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden