<p>Nu de coronacijfers het weer toelaten, hield de OntwerpAcademie opnieuw de populaire excursie Boskoops Glorie.</p>

Nu de coronacijfers het weer toelaten, hield de OntwerpAcademie opnieuw de populaire excursie Boskoops Glorie.

(Foto: Aangeleverd)

Excursie Boskoops Glorie “leerzaam en gevarieerd”

  Nieuwsflits

“Leerzaam, gevarieerd en professioneel” en “de zorgtuin op Juuls Landje, wat een mooi initiatief!” Precies twee jaar geleden vestigde de OntwerpAcademie, opleider voor (aankomende) groenprofessionals, zich in Boskoop om te midden van kwekerijen en groenleveranciers, studenten en cursisten te kunnen onderdompelen in het groen. Nu de coronacijfers het weer toelaten, hield de OntwerpAcademie vorig weekend opnieuw de populaire excursie Boskoops Glorie. Op 27, 28 en 29 mei bezochten studenten uiteenlopende groenbedrijven, kwekerijen en particuliere initiatieven.

Boskoop- Sinds de oprichting in 2015 werkt de OntwerpAcademie samen met bedrijven en kwekers in Boskoop. Nu kantoor en leslocatie zijn gevestigd tegenover groothandel Greenlink, zijn er volop nieuwe samenwerkingen begonnen met als doel studenten Tuinarchitectuur en Plantenkennis, te laten kennismaken met de uitgebreide mogelijkheden binnen de groensector.

Aanvulling op theorie om elkaar kennis te laten maken

De Boskoopse Debora Streep was vrijdag 28 en zaterdag 29 mei jl. een van de rondleiders bij kwekerij Het Groene Huis: “Als aanvulling op de theorie brengt de OntwerpAcademie op allerlei manieren professionals en studenten bij elkaar om kennis te delen en te inspireren. Het is een visie die mij en zeker ook de studenten zeer aanspreekt. Ze zijn enthousiast, leergierig en blij met de stap die ze hebben gezet. Een aantal werkt al in het groen en zoekt verdieping, anderen maken een carrièreswitch en onderzoeken nog welke kant ze op willen. Een excursie als deze sluit perfect aan bij de opleiding. Ze bezoeken een mix aan organisaties met allerlei soorten beplanting en uiteenlopende toepassingen.”

Toegankelijk voor wie tuinarchitectuur boeit

De excursies van de OntwerpAcademie zijn (mede) toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in tuinarchitectuur, beplanting en tuinen. De kwekerijen en tuinen aan het Rijneveld zijn bovendien te bezoeken op elke laatste zaterdag van de maand. Zie voor meer informatie de agenda op de onderstaande website. Binnenkort is onder meer de lezing “Hoe ontwerp je een collectieve tuin?” van landschapsarchitect Marieke de Keijzer.

www.ontwerpacademie.nl.

Bart van der Spek
Content coördinator extern
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden