<p>Stichting Actief Rijnwoude biedt in juli en augustus het project &lsquo;Groene Hart Recreatie Alphen aan den Rijn&rsquo; aan.</p>

Stichting Actief Rijnwoude biedt in juli en augustus het project ‘Groene Hart Recreatie Alphen aan den Rijn’ aan.

(Foto: Aangeleverd)

Project Groene Hart Recreatie Alphen aan den Rijn van start

  Nieuwsflits

Stichting Actief Rijnwoude biedt vanwege de coronacrisis in de maanden juli en augustus het project ‘Groene Hart Recreatie Alphen aan den Rijn’ aan. Inwoners uit de hele gemeente Alphen aan den Rijn kunnen gebruik maken van drie recreatiemogelijkheden.

Regio- Groene Hart Recreatie heeft speciaal voor ‘kwetsbare ouderen in- en rond Alphen aan den Rijn een aantal eigenaren van groene locaties bereid gevonden om u belangeloos in hun tuin te ontvangen. Dat heet ‘Ontdek je plekje’. U kunt er genieten van het uitzicht, het groen en soms van de beesten.

De eigenaren van de locaties ontvangen u en trakteren op koffie of thee met iets lekkers. U vult de tijd op de locatie verder zelf in.

Op de website (www.actief-rijnwoude.nl) maakt u een keuze uit de aangeboden locaties voor de maanden juli en augustus.

Kamperen in Alphen’

Als het er dit jaar onder meer door corona niet van komt om met vakantie te gaan omdat er geen financiële middelen voor zijn, dan is dat voor je gezin niet leuk. Voor gezinnen die dit treft heeft ‘Groene Hart Recreatie Alphen’ een aantal eenvoudige ‘groene’ locaties bereid gevonden waar in de maanden juli en augustus met kinderen kan worden gekampeerd in tenten met toebehoren. In de omgeving van deze locaties is vaak veel te doen, zoals vissen, roeien, kanoën of zwemmen. Je kampeert maximaal drie dagen in je eigen ‘achtertuin’ die je dan van een andere kant kunt bekijken. Kijk voor het locatie-aanbod op de website van Actief Rijnwoude.

Meer info: Heeft u interesse neem dan contact op met het projectteam. Zij kijken waar en wanneer er ruimte is en zorgen voor het contact met de locatie-eigenaar.

‘Stacaravan of B&B’

Een paar dagen in een stacaravan of B&B in juli of augustus is een goed alternatief. Binnen Alphen heeft een aantal eigenaren zijn vakantieonderkomens beschikbaar gesteld waar gratis tot max. 3 dagen gebruik van kan worden gemaakt. Vanuit deze stacaravan of B&B kunt u heerlijk ‘Het Groene Hart” (her) ontdekken. Deze locaties bevatten van alles om het naar uw zin te maken. Heeft u interesse, neem dan contact op met het projectteam. Zij informeren wat er nog vrij is en zorgen voor het contact met de locatie-eigenaren.

Alle recreatie mogelijkheden zijn gratis.

Het projectteam:

Linda@actief-rijnwoude.nl / 06-45094267

Jos@actief-rijnwoude.nl / 06-23328302.

Bart van der Spek
Content coördinator extern
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden