<p>Er zijn lessen in levenskunde op de Ichthusschool.</p>

Er zijn lessen in levenskunde op de Ichthusschool.

(Foto: Marisa Raouf-van Nassau)

Lessen in levenskunde op de Ichthusschool

  Nieuwsflits

Op de Ichthusschool in Boskoop worden sinds 21 mei wekelijks op vrijdag lessen in Levenskunde gegeven door gecertificeerde kindercoaches. Hoe ga je om met spanning, angst en onzekerheid? Dat leer je bij het vak Levenskunde. Door deze lessen kunnen kinderen hun veerkracht verder ontwikkelen.

Boskoop- “In deze tijd van corona is het extra belangrijk dat we kinderen extra ondersteunen op sociaal-emotioneel gebied. We merken op school dat kinderen soms sneller boos of verdrietig zijn. Deze methode helpt de kinderen om woorden te geven aan hun gevoelens”, aldus de directeur van de school, Marisa Raouf-van Nassau. “Afgelopen week stond het thema ‘positief denken’ centraal en hebben de kinderen met een donkere bril en een roze bril geoefend, waarbij de roze bril staat voor positieve gedachtes en woorden. Dit maakt, in vooral de bovenbouwgroepen, veel los bij kinderen.”

Levenskunde is een initiatief van Augeo Foundation. Augeo wil, net als jij, dat kinderen in veiligheid en met liefde opgroeien. Augeo is een stichting zonder winstoogmerk en al de inkomsten herinvesteren ze in projecten.

De lessen levenskunde worden op de Ichthusschool gegeven door middel van een methode: de Gelukskoffer.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden