<p>Wijkagent Stefan van Ellinkhuizen hielp 2Tuff vanaf het begin. ,,DIt is hoe we willen zijn, niet alleen de boeman.&quot;</p>

Wijkagent Stefan van Ellinkhuizen hielp 2Tuff vanaf het begin. ,,DIt is hoe we willen zijn, niet alleen de boeman."

(Foto: Morvenna Goudkade)

Hoofdprijs voor dansproject met politie

  Nieuwsflits

Ze hebben alles in de strijd gegooid, dansgroep 2Tuff en de Alphense politie. Agenten, motoren, politiewagens en als klapper: de politieboot. De groep uit Hazerswoude-Rijndijk deed mee aan de landelijke danswedstrijd We Know You Can Dance en moest voor elke wedstrijdronde een dansvideo insturen. Zondag werd bekend dat 2Tuff de finale heeft gewonnen. ,,Kippenvel”, zegt wijkagent Stefan van Ellinkhuizen.

Morvenna Goudkade

HAZERSWOUDE/ALPHEN – De wijkagent uit Alphen Noord is vanaf het begin betrokken bij het dansproject. ,,Bij de politie is er enorm meegeleefd, vertelt Van Ellinkhuizen . De wijkagent had zondagavond dienst en heeft meteen zijn collega’s geïnformeerd. ,,Tijdens de briefing heb ik het verteld. Ze waren allemaal dolblij. Zelf had ik kippenvel toen ik de uitslag hoorde.” Dat de politie kinderen helpt bij een dansproject is nog nooit eerder gebeurd, zegt de agent. ,,Het is honderd procent ‘out of the box’, maar dit is hoe we willen zijn. Verder kijken, samenwerken, dat is de rode draad. En dat begint met kleine dingen.”

Politiechef John Nieumeijer en plaatsvervangend chef Peter van Leeuwen steunen de aanpak van harte, zegt Van Ellinkhuizen. ,,Jeugd is voor ons wijkagenten erg belangrijk. Wat je zaait, oogst je later weer. Dat is vaak gebleken bij ons. Niet alleen de korte klappen, maar ook zicht hebben op de lange termijn. Weten wat er speelt onder de jeugd.” Eerder al liet de wijkagent weten dat de politie niet alleen boeman wil zijn. ,,Kinderen moeten ook weten dat ze bij ons terecht kunnen. Als we kunnen helpen, doen we het graag. Zoals nu met de danswedstrijd.”

Het begon een paar maanden geleden. Dansgroep 2Tuff voor meisjes van 10 tot 12 jaar, had gekozen voor een politiethema bij de landelijke danswedstrijd. Dus wilden ze graag een dansvideo opnemen bij het politiebureau in Alphen. Door het slechte weer kon het niet buiten en bood de politie aan om het in de parkeergarage te doen. ,,We hebben toen met een paar collega’s een beetje meegeholpen”, zegt Van Ellinkhuizen bescheiden. Mede door het decor van politieauto’s met zwaailichten en stoere agenten, werd het een opmerkelijke video. De dansgroep, die een tijdlang buiten moest trainen, en dat zelfs deed toen er sneeuw lag, was niet meer te stoppen. En de politie ook niet, zegt de wijkagent grinnikend.

De inwoners hebben de politieactie gewaardeerd, merkt hij. ,,We hebben veel mooie reacties gehad. Mensen spreken ons aan en zeggen dat we leuke dingen doen met de jeugd. Dat doet ons goed. Het geeft ons de energie om dit te blijven doen.”

De jeugdige dansers van 2Tuff zijn op hun beurt heel blij met de politie, zo blijkt. Merel van der Baan (11) uit Alphen, noemt de politie ‘heel lief’. De finale-uitslag was superspannend, vertelt ze. ,,Toen we hoorden dat wij eerste waren, hebben we heel hard gegild en gejuicht.” Ze krijgen nu een beker, weet ze. En van de politie Alphen kregen ze allemaal een medaille. ,,We zijn superblij dat we gewonnen hebben.”

‘Tijdens onze briefing waren de collega’s allemaal dolblij’

Morvenna Goudkade
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden