<p>Jan de Vries wordt de nieuwe voorzitter van de Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij in Boskoop.&nbsp;</p>

Jan de Vries wordt de nieuwe voorzitter van de Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij in Boskoop. 

(Foto: Van Tol Communicatie & Organisatie)

Nieuwe voorzitter Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij

  Nieuwsflits

Jan de Vries wordt de nieuwe voorzitter van de Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij in Boskoop. Hij volgt Jan Willem Griep op die deze functie 12 jaar heeft bekleed. De Vries is eigenaar van Boot & Dart Boomkwekerijen BV, Griffioen Wassenaar BV en De Noordhoek vaste planten BV.

Boskoop- Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij (SVB) heeft als doel het bevorderen van de handel in boomkwekerijproducten. Hiertoe beheert en exploiteert SVB vastgoed op het International Trade Centre in Hazerswoude- Dorp en zet zij jaarlijks de vakbeurs Plantarium op touw. Deze beurs kon vanwege corona vorig jaar niet fysiek doorgaan. In plaats daarvan is gekozen voor een volledig digitale invulling van de beurs.

Een gedurfde keus volgens vertrekkend voorzitter

Volgens vertrekkend voorzitter Jan Willem Griep was dit een gedurfde keus. “Dit heeft ons geleerd dat het elkaar fysiek zien en spreken een belangrijke rol speelt in de beleving van de beurs. Ik denk dat de toekomst ligt in de combinatie van een fysieke en digitale beursorganisatie. Het ontwikkelen van een mix die aanslaat bij het vak laat ik, na twaalf jaar met veel plezier te hebben bijgedragen aan de promotie van het vak en zijn prachtige producten, over aan mijn opvolger die ik alle succes wens.”

Razendsnelle veranderingen op markt en maatschappij

Volgens Jan de Vries veranderen de markt, maatschappij én de sector razendsnel. “Het is dus zaak dat SVB met zijn activiteiten hierop inspeelt en doorlopend vernieuwt. Voor Plantarium blijft alleen toekomst als de beurs ondernemers weet te inspireren en activeren tot verandering. Dat is de opdracht die ik mijzelf met het nieuwe bestuur meegeef.”

Twee andere bestuurswisselingen bij SVP

Wegens het aflopen van de reguliere zittingstermijn vinden nog twee andere bestuurswisselingen bij SVB plaats. Bestuurslid Gerard Berkelmans en secretaris/penningmeester Wilfred van Polanen maken plaats voor Bernard Oosterom en Michiel Gerritsen.

Plantarium 2021

Het nieuwe bestuur heeft besloten om geen Plantarium 2021 in de “oude fysieke” vorm te houden, maar beraadt zich nu over mogelijkheden om in augustus toch Plantarium onder de aandacht te brengen.

Bart van der Spek
Content coördinator extern
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden