<p>Dennis Baans (re), namens de sportaanbieders, en sportwethouder Gert-Jan Schotanus, lanceren&nbsp;</p><p>MijnSportpas.</p>

Dennis Baans (re), namens de sportaanbieders, en sportwethouder Gert-Jan Schotanus, lanceren 

MijnSportpas.

(Foto: Morvenna Goudkade)

Sportpas voor jeugd gelanceerd

  Nieuwsflits

Gratis een sport uitproberen? Via MijnSportpas kunnen jongeren van 12 tot en met 18 jaar een maandlang zonder kosten sporten bij een sportvereniging of sportaanbieder. Zaterdag is een project begonnen in Boskoop. Bij succes wordt MijnSportpas uitgebreid naar de hele gemeente Alphen aan den Rijn.

Morvenna Goudkade

BOSKOOP – Dennis Baans (67) trekt de kar namens diverse Boskoopse sportclubs en aanbieders. Baans is zelf bestuurslid bij Tennisvereniging Boskoop, een van de deelnemers. Gert-Jan Schotanus (49) is wethouder van sport bij de gemeente Alphen aan den Rijn en enthousiast over MijnSportpas. ,,Door de coronacrisis is sporten voor iedereen lastiger geworden. Ook de jeugd heeft minder kunnen sporten, terwijl dat juist zo belangrijk is. Ik juich het enorm toe dat met de nieuwe sportpas jongeren bij allerlei clubs welkom zijn voor een try-out. De pilot begint in Boskoop en gaat wat mij betreft daarna snel uitrollen naar de rest van de gemeente.”

Schotanus nodigt verenigingen, scholen en het bedrijfsleven uit om hierbij aan te haken. ,,MijnSportpas is een opbouw- en ontwikkelingsmodel. Een mooi project, dat zich de komende maanden zal gaan bewijzen.”

Dennis Baans legt uit dat het initiatief voor de jeugd-sportpas komt van Boskoopse verenigingen. Behalve de tennisvereniging, zijn dat voetbalvereniging Floreant, atletiekvereniging AV’47, IJsclub Otweg, Sportcentrum Midden Boskoop met squash en Fysio Topfit met fitness. ,,Vanwege coronabeperkingen geldt voor sommige clubs nog een wachttijd, binnensporten mag bijvoorbeeld nog niet.”

Voor MijnSportpas komen nu jongeren van 12 tot en met 18 jaar in aanmerking, die in Boskoop wonen of in Boskoop op school zitten bij het Wellantcollege of het Coenecoop College. Zaterdag 1 mei is MijnSportpas gelanceerd door kartrekker Baans en sportwethouder Schotanus, waarbij ook de website en een Instagramaccount live zijn gegaan. Jongeren kunnen zich, in overleg met hun ouders, aanmelden om een sport naar keuze te proberen. Het project wordt gefinancierd door de gemeente en de Vriendenloterij, maar de organisatie is op zoek naar sponsoren die het Sportpasproject mede willen ondersteunen, zodat meer doelgroepen kunnen deelnemen. Voor meer informatie en aanmelding van jongeren: www.mijnsportpas.nl. Zie ook op Instagram: MijnSportpas.

‘De jeugd heeft minder kunnen sporten, terwijl dat belangrijk is’

Morvenna Goudkade
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden