<p>Een voorbeeld van een mooie foto van een bij.&nbsp;</p>

Een voorbeeld van een mooie foto van een bij. 

(Foto: Groene Cirkel Bijenlandschap )

Fotowedstrijd Groene Cirkel Bijenlandschap

  Nieuwsflits

Groene Cirkel Bijenlandschap houdt voor het zesde jaar op rij een fotowedstrijd. Van 10 mei tot en met 9 juni kunt u weer mooie planten insturen van een bij, een bijentuin of een bijenlandschap. Wie meedoet aan deze fotowedstrijd, heeft kans om een prijs te winnen.

Regio- Maar nog belangrijker: u stelt de ingezonden foto’s beschikbaar voor communicatie-uitingen van de Groene Cirkel Bijenlandschap. Zo steunt de inzender op een leuke en waardevolle manier dit project. De foto moet zijn gemaakt in de Bijenlandschapsregio. Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braasem vallen daarover. De jury bepaalt uiteindelijk welke 3 foto’s een prijs winnen.

Nog even een weetje: sommige zweefvliegen lijken precies op bijen. Het verschil is goed te zien aan de antennes: zweefvliegen hebben kleine knotsjes als antennes; bijen hebben lange antennes. En wespen hebben wespentailles. Foto’s van zweefvliegen en wespen, hoe fraai ook, worden door de jury niet meegenomen in de beoordeling.

Het verloop van de wedstrijd is te volgen via de Bijenlandschap-nieuwsbrief, en de nieuwspagina op de website, of op de Facebookpagina.

www.bijenlandschap.nl/fotowedstrijd2021

Bart van der Spek
Content coördinator extern
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden