<p>De Renault S&eacute;rie Limit&eacute;e Rivi&egrave;ra is een voorbeeld van een elektrische auto.</p>

De Renault Série Limitée Rivièra is een voorbeeld van een elektrische auto.

(Foto: Renault)

Iets meer elektrische auto’s in de gemeente

  Nieuwsflits

Uit onderzoek van kennisplatform EVplan.nl blijkt dat er in de gemeente Alphen aan den Rijn procentueel meer elektrische auto’s rijden dan het landelijke gemiddelde. In de gemeente is het percentage 2,35 procent, landelijk gaat het om 2,26 procent. In de gemeente zijn er 703 (semi)publieke laadpunten. De laadpaaldichtheid (het aantal laadpunten per elektrische auto) ligt daarmee op 0,56 procent. Ook dat is hoger dan het landelijke gemiddelde van 0,3 procent.

Alphen aan den Rijn- In Alphen aan den Rijn staan 53.825 personenauto’s geregistreerd. Daarvan staan er 681 (1,27 procent) geregistreerd als elektrische personenauto en nog eens 584 (1,08 procent) als plug-in hybride auto. Van alle wagens in Alphen aan den Rijn wordt dus 2,35% (deels) elektrisch aangedreven.

In de gemeente zijn er verder in totaal 703 (semi)publieke laadpunten voor stekkerauto’s. Dit zijn laadpalen die in principe iedereen kan gebruiken.

Er zijn 518 publieke laadpalen, die iedere automobilist kan die gebruiken. Er zijn 177 semipublieke laadpalen. Deze bevinden zich op privéterrein, maar zijn wel voor iedereen toegankelijk. Denk aan een laadpaal in parkeergarage, een tankstation of hotel. Verder zijn er op dit moment acht snellaadpunten beschikbaar.

Bart van der Spek
Content coördinator extern
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden