<p>Op het terras van Roos in Boskoop, voorziet Martijn Dufais (met schop) het terras van nieuwe aanplant, samen met broer Ronald en medewerker Nilis (vooraan).</p>

Op het terras van Roos in Boskoop, voorziet Martijn Dufais (met schop) het terras van nieuwe aanplant, samen met broer Ronald en medewerker Nilis (vooraan).

(Foto: Morvenna Goudkade)

Terrassen open, en nu dan echt!

  Nieuwsflits

De horeca staat in de startblokken! Woensdag vanaf 12:00 uur mogen de terrassen open. Dus planten in de bakken, biertap vullen, wijn koud zetten, dekentjes en warme chocolademelk achter de hand houden. En genoeg bitterballen inslaan.

Morvenna Goudkade

REGIO – Bij Flora Boskoop is de familie Dufais bezig met de laatste voorbereidingen. Het terras van Roos eten en drinken, met uitzicht op het Rosarium, gaat open en alles moet er piekfijn uitzien. Martijn en Ronald Dufais zijn als heuse hoveniers druk met de nieuwe aanplant, geholpen door medewerker Nilis Dorst (23). Broer Vincent staat de bierwagen van Heineken op te wachten. ,,Eindelijk gaan we echt open”, zegt oudste broer Edwin Dufais. ,,Al zijn de tijden erg beperkt: van 12:00 tot 18:00 uur. We waren graag om 10:00 uur opengegaan en iets langer door. Maar ik begrijp het ook wel, de ziekenhuizen liggen vol.“ Premier Rutte noemde in zijn persconferentie het tijdstip van 18:00 uur bewust gekozen, ‘zodat de bitterballen niet op tafel komen’. Dat ziet Dufais anders. ,,Wij hebben vanaf 12:00 uur bitterballen, dus die komen echt wel.” Dat denkt Martin Kalkhoven in Alphen ook. Samen met echtgenote Selina is hij eigenaar van drie horecazaken: Maggie Blue met stadsterras, Wet ’n Wild aan de Zegerpas en ’s Molenaarsbrug aan de Oude Rijn. Ook hier geldt: maximaal 50 gasten per terras, met inachtneming van de 1,5 meter. ,,We hebben wel gewacht tot de definitieve bevestiging. Vanwege de discussie: kan het eigenlijk wel? Maar nu gaan we de gasten weer ouderwets verwennen”, belooft het koppel.

Verderop in Nieuwkoop introduceert Restaurant Tijsterman alvast de ‘mibo’, oftewel de middagborrel en die hoeft niet alleen op vrijdagmiddag.

In Noorden is Annemarike Pieterse van De Watergeus ‘klaar om te gaan’. ,,We hebben ons op alles voorbereid, de wijn staat koud, vers bier op de tap en we hebben dekentjes gekocht en warme chocolademelk ingeslagen. En verder? Kreeftje, oestertje, tartaar friet. En bitterballen natuurlijk ook.”

Aan het Braassemermeer is het terras van Paal 7 vanaf woensdag geopend. ,,Toen we het hoorden, werden we heel erg blij”, vertelt bedrijfsleidster Monique Bakker. Het restaurant, in een voormalige tulpenkas in Roelofarendsveen, heeft een heerlijk loungeterras, ook bereikbaar per boot. Haar gasten kunnen niet wachten, merkt Bakker. ,,Meteen na de persconferentie van premier Rutte begonnen de reserveringen binnen te stromen.”

‘Bitterballen? Die komen echt wel op tafel’

Morvenna Goudkade
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden