<p>Thessa Buntsma (28) wil dat iedereen geluk op de werkvloer ervaart.</p>

Thessa Buntsma (28) wil dat iedereen geluk op de werkvloer ervaart.

(Foto: Thessa Buntsma)

“Ik gun eigenlijk iedereen een hoge mate van werkgeluk”

  Nieuwsflits

De enthousiaste Alphense Thessa Buntsma (28) wil dat iedereen geluk op de werkvloer ervaart. Ze heeft daarom onlangs haar bedrijf TBHAPPY opgericht. Via Instagram geef ze tips en tricks voor individuen om meer werkgeluk te creëren voor henzelf (_tbhappy). “Werkgeluk is eigenlijk een werkwoord: het komt niet aanwaaien; je moet er wat voor doen. En je hebt er twee partijen voor nodig: de werkgever en de medewerker hebben hier beiden een verantwoordelijkheid in.”

Bart van der Spek

Alphen aan den Rijn- “Ik wil anderen laten zien dat er veel meer mogelijk is dan je denkt. Alles is een keuze”, vertelt Thessa. “Je kunt veel meer invloed hebben op hoe je je voelt en hoe anderen op je reageren dat je denkt. Je kunt zelfs door aan de slag te gaan met je eigen gedachten en houding, invloed hebben op die irritante collega. Mijn missie is dat we straks niet meer voor medewerkerstevredenheid gaan, maar voor medewerkersgeluk. Dat klinkt misschien zweverig, maar dat is het absoluut niet. Werkgeluk vergroot bijvoorbeeld: creativiteit, collegialiteit, productiviteit en klanttevredenheid. En het zorgt voor minder verzuim, verloop en klaagcultuur. Dat gun ik iedereen.”

Door middel van individuele coachingsessies, teamtrajecten en organisatietrajecten gaat de kersverse ondernemer hiermee aan de slag. Ze vindt dat super uitdagend en tof. Met TBHAPPY richt ze zich op dit moment vooral op individuen, teams en organisaties in de buurt. Er kan veel online, maar ze kan zeker ook op locatie komen. “Waar het naar mijn idee om gaat is begrip. Jezelf begrijpen, je werkomgeving begrijpen, je collega’s begrijpen, wat er gebeurt op de werkvloer begrijpen. Alles gaat om begrip en keuzes maken.”

Sinds oktober 2018 is Thessa locatiemanager binnen de Gemiva-SVG Groep, een organisatie voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. De gehandicaptenzorg is op haar 17de tijdens haar eerste stage vanuit de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) in haar hart terecht gekomen en er niet meer uit gegaan. “Als manager ben ik vooral bezig met het luisteren naar- en het faciliteren van mijn medewerkers. Ik ontdekte het belang van de bevlogenheid van mijn medewerkers. Gelukkige medewerkers zorgen voor gelukkige cliënten, hoe mooi is dat. Ik merkte dat ik zelf heel veel energie kreeg van het coachen van medewerkers. Ik ervaar zelf een hoge mate van werkgeluk en ik gun dat eigenlijk iedereen.”

De coach volgde eerder de opleiding Werkgelukdeskundige aan de Hogeschool Leiden in samenwerking met de Erasmus Universiteit en is zich gaan verdiepen in persoonlijk leiderschap. “Wat maakt dat de ene persoon wél werkgeluk ervaart en de ander niet? En hoe kan ik teams, organisaties en individuen helpen werkgeluk te krijgen en/of te vergroten? Zeker in deze coronatijd is verbinding en positieve energie super belangrijk. Ik besloot om naast mijn fulltime functie als manager voor mijzelf te beginnen: daar ontstond mijn bedrijf.”

“Waar het naar mijn idee om gaat is begrip”

Bart van der Spek
Content coördinator extern
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden