<p>Boskoper Floor Vermeulen wordt burgemeester in Wageningen. &#39;&#39;Maar ik ga vaak terugkomen in Boskoop&quot;.</p>

Boskoper Floor Vermeulen wordt burgemeester in Wageningen. ''Maar ik ga vaak terugkomen in Boskoop".

(Foto: Morvenna Goudkade)

Floor is bijna burgemeester

  Nieuwsflits

,,Ik was helemaal overdonderd door alle reacties”, zegt Boskoper Floor Vermeulen (36). Vorige week werd bekend dat hij is voorgedragen als burgemeester van Wageningen. Vermeulen, die al zijn hele leven in Boskoop woont, is na de bekendmaking overstelpt met felicitaties. Maar doet nog even rustig aan: ,,Het is een voordracht, hè? De koning moet het nog wel goedvinden.”

Morvenna Goudkade

BOSKOOP – Als de voordracht is goedgekeurd, wordt hij officieel benoemd. En dan gaat hij zo snel mogelijk verhuizen naar Wageningen, zegt de Boskoper. Echt zorgen over de goedkeuring hoeft Vermeulen, nu nog gedeputeerde bij de provincie Zuid-Holland, zich niet te maken. De datum 18 juni staat al groot in zijn agenda, dan wordt hij als burgemeester geïnstalleerd.

Een heel ander leven binnenkort, hoe kijkt hij daar tegenaan? ,,Nou, ik zal Boskoop wel missen, maar ik ga heel vaak terugkomen, want ik heb hier familie en vrienden. Ik ga de wereld niet uit, wat dat betreft. En verder: heel veel zin in. Ik ken Wageningen wel een beetje en dat spreekt me erg aan.”

Hij legt het uit: ,,Er zitten twee kanten aan de stad. Een heel internationale kant, met de landbouwuniversiteit, die is wereldwijd bekend. Een toonaangevend bedrijfsleven, met heel veel innovatie. En aan de andere kant is er de menselijke maat. Een mooie binnenstad. De mensen kennen elkaar nog. Wageningen wordt wel een wereldstad in zakformaat genoemd; dat vind ik leuk.”

Als burgemeester gaat hij zich straks met lokale onderwerpen bezighouden, maar ongetwijfeld ook met samenwerking regionaal en provinciaal. Vermeulen is heel erg van de samenwerking, zegt hij zelf ook. ,,Waar ik trots op ben, hier in Zuid-Holland, is dat de samenwerking tussen overheden echt enorm is verbeterd. Dat je niet allemaal alleen voor je eigen gemeente gaat, maar elkaar versterkt. De grote steden Rotterdam en Den Haag doen veel meer samen met Alphen en Gouda. Als je kijkt naar infrastructuur, vertaalt zich dat in allerlei voordelen voor de burgers: betere wegen, meer stations, nieuwe buslijnen. En, ook tijdens corona rijdt het openbaar vervoer hier door.”

Dan is het tijd voor de foto. De fotograaf wil bij de brug. ,,Ja, die brug, daar kom ik nooit meer vanaf, haha. Maar zonder gekheid, de brug zal ik toch wel missen, het is voor mij altijd een baken. Van verre zie je hem al opdoemen en dan weet je dat je bijna thuis bent.”

‘De brug is voor mij een baken geweest, dat je bijna thuis bent’

Morvenna Goudkade
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden