<p>De zusjes Boere, Annemiek, Arjon en Gea (vlnr), maakten vroeger de Don Bosco Mavo in Boskoop onveilig.</p>

De zusjes Boere, Annemiek, Arjon en Gea (vlnr), maakten vroeger de Don Bosco Mavo in Boskoop onveilig.

(Foto: Morvenna Goudkade )

‘We moesten vaak op het matje komen’

  Nieuwsflits

Het einde van een tijdperk! Het bericht over de sloop van de voormalige Don Bosco mavo in Boskoop maakt veel los bij onze lezers. Op de social media stromen de reacties binnen. Veel herinneringen komen weer boven. Zo ook bij de zusjes Boere, die met ons terugkijken op hun Don Bosco-tijd.

Morvenna Goudkade

BOSKOOP – De zussen zijn toevallig zaterdag bij elkaar vanwege de verjaardag van Gea; ze wordt 51. Oudere zussen Annemiek (56) en Arjon (55) komen haar feliciteren en meteen een kijkje nemen bij de gesloopte school.

Gea Postmus-Boere, Arjon Moen-Boere en Annemiek Roozeboom-Boere hebben allemaal veel herinneringen aan de Don Bosco. Een knusse school, die heel goed bekend stond, zegt het drietal. Destijds woonde de familie Boere in Waddinxveen. Arjon woont daar nog steeds, Gea en Annemiek wonen in Boskoop.

,Mijn zussen hebben het pad voor mij vrijgemaakt”, blikt Gea terug. ,,Zij waren net van school af, toen ik erop kwam.” Het was wel een aparte ervaring, want Gea was vanaf het eerste moment ‘het zusje van’. Haar oudere zusters bleken een onuitwisbare indruk te hebben achtergelaten. ,,Ik wist niet wat me overkwam”, zegt Gea. ,,Toen ik op school kwam, dacht iedereen blijkbaar: o jee, daar heb je weer een Boere. Ik was best een rustig kind, maar ik werd meteen om de haverklap de klas uitgestuurd. Als er werd gekletst, ging de leraar ervan uit dat ik dat wel zou zijn. Gezien het imago van mijn zussen, haha.” Brugklassertje Gea meldde zich dan maar weer bij de directeur, meneer Geers, maar dat viel gelukkig meestal mee, vertelt ze. ,,Ik moest wel vaak op het matje komen, maar vervolgens had ik een gezellig praatje bij de directeur. Hoe gaat het met je zussen, vroeg hij altijd.” Toen ze een keer strafwerk kreeg, hielp de hele klas mee met de strafregels. ,,Omdat ze het eigenlijk niet eerlijk vonden dat ik er steeds uit werd gestuurd.”

Annemiek en Arjon horen het verhaal van Gea giebelend aan. ,,Waren wij zo erg? We hebben wel vaak grappen uitgehaald, dat wel. En dingen gedaan die niet mochten.”

Arjon vertelt dat ze stiekem rookte in het fietsenhok. ,,Dan moest ik naar meneer Geers. ‘Zo meissie, wat heb je nou weer uitgespookt’, bromde hij dan.” Ze had een vriendje buiten de school, zegt de blondine. ,,Hij mocht niet op ons schoolplein komen om mij te zien. Maar hij hield vol.” Hoe dat is afgelopen? ,,Ik ben nog steeds met hem getrouwd!”

Zus Annemiek heeft levendige herinneringen aan de schoolmarkt. ,,Een vriendin en ik hadden een kraampje als waarzegsters. Wij gingen iedereen de toekomst voorspellen. Mijn vriendin tuurde in de glazen bol en ik lag onder tafel de voorspellingen te doen. Komt meneer Geers bij onze kraam.” Proestend: ,,Ik zeg tegen hem: er komt een andere vrouw in uw leven, daarmee krijgt u zeven kinderen en u gaat naar Amerika.” We kregen natuurlijk de slappe lach. Achteraf dacht ik: oei, hoe heb ik dat gedurfd, tegen de directeur, als veertienjarige, haha.”

‘Op school dacht Iedereen: o jee, daar heb je weer een Boere’

Morvenna Goudkade
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden