Virtueel van Boskoop naar Parijs


<p>Herman Mens van atletiekvereniging AV’47 heeft een ludiek actie opgezet om iedereen in beweging te houden. Foto: aangeleverd</p>

Herman Mens van atletiekvereniging AV’47 heeft een ludiek actie opgezet om iedereen in beweging te houden. Foto: aangeleverd

Virtueel van Boskoop naar Parijs

  Nieuwsflits

Herman Mens en Mariette Smeets van atletiekvereniging AV’47 hebben een ludieke actie opgezet om iedereen in beweging te houden en contact te blijven hebben. Leden rennen virtueel van Boskoop naar Parijs: een afstand van 487 kilometer. Er zijn ploegen ingedeeld, maar de leden rennen niet in teamverband. “We willen vitaal starten en het virtueel leuk hebben met elkaar”, vertelt Herman.

Van de redactie

Boskoop- De bedoeling is dat dat er met elk team, bestaande uit zes personen personen de afstand hardlopend aflegt. Alle individueel gelopen afstanden tellen mee in kilometers en worden bij elkaar opgeteld. Verder zijn er elke week bonusopdrachten waardoor je als team extra kilometers kunt verdienen. In een groepsapp houden de hardlopers elkaar op de hoogte van de gehaalde resultaten. De uitdaging blijkt een ongekend succes: sommige teams waren al binnen twee weken in Parijs.

Herman, geboren en getogen Boskoper, maakt zelf deel uit van het team ‘Les Miserables’ is dankzij zijn vrouw Rietje gaan hardlopen. “Haar zus wilde in 2011 iets sportiefs gaan doen en vroeg mijn vrouw om mee te gaan. Zij had er niet zo veel zin in en toen ben ik maar met haar meegegaan naar een “start to run” groep”, vertelt hij. “Twee dames leerden me in 10 of 12 weken tijd een half uur hard te lopen. Ik vond dat zo ontzettend leuk dat ik dat ben blijven doen. Ik heb denk ik vijf of zes keer een halve marathon gelopen. Ik heb nooit het podium gehaald. Wel ben ik gek van medailles. Die wil ik ook allemaal hebben. Ze mogen dan een week aan de kast blijven hangen en daarna gaan ze in een grote bak.”

Zijn favoriete route is De Omloop in Boskoop. “Deze doe ik iedere zondag. Het is daar zo ontzettend mooi en heeft lange stukken waar ik me op kan focussen. Ik loop dan van bocht naar bocht. De route is bekend, dat vind ik prettig. Daarnaast in het Bentwoud. Gewoon lekker buiten zijn. Mensen zijn mijn motivatie.”

Herman weet al met wie hij een eindje wil rennen. “Poeh, dan kies ik toch voor Chantal Janssen. Zij lijkt mij een gezellige kletskop en daarnaast ziet ze er gewoon goed uit.”

Wat voor verenging is AV’47?

De club is een levendige atletiekvereniging met ruim 400 leden. Naast atletiek voor jong en oud worden verschillende activiteiten georganiseerd, van een kampweek voor de jeugd tot het organiseren van de Bentwoudrun en de Floracross. De vereniging heeft onder andere actieve wandel- en hardloopgroepen waar veel Boskopers en Hazerswoudenaren lid van zijn. Onder leiding van een deskundige trainer krijgen beginnende en gevorderde lopers de kans om zich op een verantwoorde manier te ontwikkelen.

“Mensen zijn mijn motivatie”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden