Boskopers schrijven voor vrijlating Idris en Nassima


<p>Schrijf mee en zorg ervoor dat onschuldigen uit de gevangenis komen. Foto: Amnesty-groep Boskoop </p>

Schrijf mee en zorg ervoor dat onschuldigen uit de gevangenis komen. Foto: Amnesty-groep Boskoop

(Foto: )

Boskopers schrijven voor vrijlating Idris en Nassima

  Nieuwsflits

Tijdens de jaarlijkse Write for Rights-schrijfactie van Amnesty International in december schreven mensen van over de hele wereld brieven tegen onrecht. Zij schreven onder meer voor Idris Khattak uit Pakistan, slachtoffer van gedwongen verdwijning, en voor Nassima al-Sada uit Saoedi-Arabië, gevangengezet omdat ze opkomt voor vrouwenrechten.

Boskoop- Ook tientallen mensen in Boskoop deden hieraan mee. Zij hebben het geweldige aantal van 395 brieven en 273 kaarten geschreven. Anmensty dankt alle schrijvers hartelijk voor hun enthousiasme en creativiteit. In heel Nederland zijn er zo’n 330.000 brieven en kaarten geschreven.

En brieven schrijven werkt volgens de organisatie. Zo is Narges Mohammadi in Iran vrijgelaten. In 2016 kreeg ze 16 jaar gevangenisstraf vanwege haar inzet tegen de doodstraf en voor meer vrijheid in haar land. Na acties van onder meer Amnesty werd ze in oktober 2020 vrijgelaten.

Succes was er ook voor Magai Matiop Ngong (15) uit Zuid-Sudan. Hij kreeg in 2019 de doodstraf opgelegd, maar zijn doodvonnis werd onder druk van 765.000 brieven vernietigd. Meer informatie:

www.boskoop.amnesty.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden