“Droom is werkelijkheid geworden”


<p>&quot;Ik ben zo&#39;n gekkie dat een kind van zes jaar weken al gaat voorlezen&quot;, vertelt Bilitis.</p>

"Ik ben zo'n gekkie dat een kind van zes jaar weken al gaat voorlezen", vertelt Bilitis.

(Foto: Bilitis Nieuwenhuijsen)

“Droom is werkelijkheid geworden”

  Nieuwsflits

De Boskoopse Bilitis Nieuwenhuijsen (41) heeft een kinderboekje geïllustreerd. Het boekje “Jente gaat naar de kindjes” is voor de jongste kinderen die naar de kinderopvang, gastouder of oppas gaan of bijna mogen beginnen. Ze werkte eraan tijdens de eerste lockdown en het is nu te koop. “Het is een droom die werkelijkheid is geworden.”

Bart van der Spek

Boskoop- De goedlachse Bilitis maakt bij Studio Bieb kleurplaten, waar ze mee begon tijdens de eerste lockdown. Redelijk uit het niets werd ze benaderd door schrijver Pim Hoekzema. “Ik weet niet weet hoe hij bij mij terecht is gekomen, maar ik ben er ontzettend blij mee. En hij is dat met mij. De illustratie van het meisje dat ik heb gemaakt, vond hij meteen heel mooi”, vertelt ze. “Ik ben van originele leerkracht en werk twee dagen per week als juf in Boskoop, maar heb de overige dagen aan het boekje gewerkt. In de toekomst wil ik dat blijven doen. Het boekje is de eerste van een serie. Ik hoop dat de boeken met mijn tekeningen in de boekhandels komen te liggen.”

Het boekje kan dienen als voorbereiding voor kinderen die naar de kinderopvang gaan. Maar volgens Bilitis is het zeker ook leuk voor kinderen die er al op zitten vanwege de directe belevingswereld. “De tekeningen zijn vrolijk en kleurrijk. Het spreekt kinderen aan. Op elke tekening is wel iets te zien waar je met de kinderen over kunt praten. Het is helemaal leuk voor hen.”

Bilitis kan zich goed inleven in de doelgroep. Ze las haar drie kinderen al op heel jonge leeftijd prentenboeken voor. “Ik ben zo’n gekkie dat een kind van zes jaar weken al gaat voorlezen. De tekst van Dikkie Dik ken ik nog steeds uit mijn hoofd. Dit deed ik om ervoor te zorgen dat ze een brede woordenschat kregen. Mijn nichtje van drie heb ik voorgelezen uit ‘Jente gaat naar de kindjes’. Dat is hartstikke leuk. Ze stelde veel vragen toen ik haar voor las en ik kon haar antwoord geven door het boek. Ik word daar heel blij van. “

U kunt het boekje bestellen via de onderstaande website. Het kost 15,50 euro.

https://www.boekscout.nl/shop2/boek.php?bid=11303

Waar gaat “Jente gaat naar de kindjes” over?

Jente is een meisje van 3, dat op pad gaat en alledaagse dingen meemaakt. Het eerste boekje heet “Jente bij de kindjes” gaat over Jente bij het Kinderdagverblijf. Jente beleeft hier wat alle kindjes beleven op een kinderdagverblijf. Door het voorlezen aan een kind, ziet het wat zij of hij mee kan maken. En dat andere kindjes dat ook beleven. Dat dingen niet eng zijn zoals naar een kinderdagverblijf gaan, maar juist leuk zijn. Herkenning, en een stukje voorbereiding: een kind identificeert zich al snel met Jente.

“De tekeningen zijn vrolijk en kleurrijk.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden