'Een glimlach op het gezicht brengen'


<p>&quot;Ik vind het leuk anderen te plezieren&quot;, vertelt Fleur (rechts). Roos vult aan: &quot;Het is een leuke bezigheid.&quot; Foto: Marjon Kuijf</p>

"Ik vind het leuk anderen te plezieren", vertelt Fleur (rechts). Roos vult aan: "Het is een leuke bezigheid." Foto: Marjon Kuijf

'Een glimlach op het gezicht brengen'

  Nieuwsflits

Ziet u opeens een vrolijk gekleurd steentje? Dat komt door de Boskoopse Marjon Kuijf (41) en haar dochters Roos (10) en Fleur (8). De dames maken vrolijke steentjes en verspreiden die in Boskoop, Gouwebos en het Bentwoud. Ze beschilderen ze met van alles: lieveheersbeestjes, M&M’s, hartjes en kabouters. Op die manier willen ze in deze moeilijke tijd een glimlach op het gezicht brengen bij de vinders. “Je hoeft geen goede tekenaar te zijn.”

Bart van der Spek

Boskoop- Inmiddels hebben Marjon, Roos en Fleur al 61 steentjes gemaakt. De kleine kunstwerkjes liggen volgens hen op zichtbare plekken, zoals banken in het Bentwoud. Bij de stenen staat ook hoe je de makers kunt bedanken. “Ik vind het leuk anderen te plezieren en heb er zelf ook veel plezier van”, vertelt Fleur. Roos vult aan: “Het is een leuke bezigheid en ik het raad het anderen ook aan om te doen.”

Het was moeder Marjon die de activiteit op Facebook vond via de website Kei Tof, een initiatief van de Noord-Brabantse Loes Loocks Raaijmakers. De Boskoopse was dus -eerlijk is eerlijk- wel op de hoogte van het beschilderen van stenen in de rest van Nederland. “Limburg schijnt het Walhalla te zijn wat betreft bekendheid, maar in Boskoop en omgeving bestond het nog niet. Het leeft hier nog niet echt dacht ik. Daarom leek het mij, Roos en Fleur hartstikke leuk om zelf te beginnen, dus ben ik steentjes gaan kopen bij een bekende bouwmarkt. Ze zijn vijf tot zes centimeter groot. We drogen de stenen en kleuren ze.”

Het zijn volgens hen allemaal kleine cadeautjes vanwege de vrolijke schilderingen erop. Ze hebben ook zo hun favorieten. “Er is een steentje geschilderd met een kapotte M&M erop en de kaboutertjes zijn erg leuk, Soms vinden Roos en Fleur het lastig een steentje weg te leggen, omdat ze zo mooi zijn, maar bijna altijd doen ze het toch”, vertelt Marjon. Eentje blijft hoe dan ook in het bezit van de kunstenaars zelf. Fleur: “Er is een steentje met een olifant en ik heb ook een olifantenknuffel.”

De eerste reactie van een vinder moeten ze nog krijgen, maar die laat hopelijk niet lang op zich wachten. Marjon hoopt dat meer mensen gaan schilderen en wandelen, iets wat we in de coronatijd nog wel kunnen doen. Ook denkt dat ze dat kinderen gemakkelijker naar buiten gaan als ze iets leuks hebben te doen: een soort vervolg van de Berenjacht die in maart vorig jaar begon. “We zijn er met zijn drieën na de school van de meiden druk mee bezig. Samen gaan we dan een wandeling maken en de steentjes wegleggen. We zijn een knutselgezin, maar je hoeft geen goede tekenaar hoeft te zijn. Het gaat om het gebaar dat je geeft.”

Bent u de gelukkige vinder van een versierde steen van Marjon, Fleur of Roos? Laat het ons weten via redactie.gkw@dpgmedia.nl. Voeg er graag ook een foto bij.

“Een kapotte M&M en de kaboutertjes zijn erg leuk”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden