Dit zijn de musthaves van 2021!


<p>Ook de fiets staat in de top tien van musthaves van 2021: van e-bike tot racefiets en mountainbike. FOTO: Morvenna Goudkade</p>

Ook de fiets staat in de top tien van musthaves van 2021: van e-bike tot racefiets en mountainbike. FOTO: Morvenna Goudkade

(Foto: )

Dit zijn de musthaves van 2021!

  Nieuwsflits

Nieuw jaar, nieuwe kansen! We hebben een hoop geleerd van 2020 en zijn nu beter voorbereid. Waar kun je de komende tijd lockdownproof van genieten, ondanks beperkingen plezier van hebben, je doelen halen, ontspanning of juist inspanning vinden? Tien tips!

Morvenna Goudkade

REGIO – Tip 1. Fitnessspullen voor thuis. Sportscholen moesten verschillende keren sluiten en zijn ook nu nog dicht. Genoeg van thuis trainen met waterflesjes in plaats van echte gewichtjes? Ga lekker professioneel sporten en niet in de stress raken als de lockdown toch langer duurt dan gehoopt. Ook een fijn yogasetje is een goede koop, nu we yoga voor thuis ontdekt hebben.

Tip 2. Een positieve mindset. Train je brein met een zelf gemaakt ‘vision board’ : een soort moodboard met dingen waar je blij van wordt, klein of groot. Je gaat vanzelf leuke dingen herkennen en positief denken.

Tip 3. Thuiswerkplek. Nu we veel thuis werken en studeren is een goede werkplek een must. Wie klaar is met de keukentafel, investeert in een goed bureau en bureaustoel. Scheelt ook rugklachten en pijn in nek en schouders.

Tip 4. Camper of caravan. Door velen al ontdekt als ultieme vrijheid tijdens een crisis: zelfvoorzienend toch op vakantie, al is het nu nog vlakbij huis.

Tip 5. De fiets. In alle soorten en maten: e-bike, racefiets, toerfiets, mountainbike. De fiets blijft superpopulair om lekker te bewegen in de buitenlucht, als vervanging van het openbaar vervoer en als sportmiddel.

Tip 6. Bordspellen. Huiselijk is hip, dus doen we spelletjes: van Monopoly en Rummikub tot schaken en 30 Seconds. Ook legpuzzels doen het goed.

Tip 7. Haakwerkje. Haken en handwerken is lekker ontspannend, net als borduren en breien. Je kan van alles maken: rond kerst zagen we hippe gehaakte kerststallen voorbijkomen. Creatief bezig zijn dus.

Tip 8. Boeken. We hebben lezen weer ontdekt en duiken weg in een goed boek.

Tip 9. Kookspullen. Culinair thuis koken en ‘slow cooking’ zijn populair. Handige attributen maken het nog leuker.

Tip 10. Wellness thuis. Spa’s en sauna’s zijn helaas nog dicht. Je hoeft niet meteen voor een, jacuzzi of hottub te gaan: een wellness pakket van Rituals is ook al fijn. Maak van je eigen badkamer een mini-spa.

Huiselijk is hip, met spelletjes als 30 Seconds en Rummikub

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden