Stichting ZoBeRo bakt oliebollen voor goede doel


<p>Ondanks de strenge lockdown gaat Stichting ZoBeRo weer oliebollen bakken en verkopen. Foto ter illustratie uit archief</p>

Ondanks de strenge lockdown gaat Stichting ZoBeRo weer oliebollen bakken en verkopen. Foto ter illustratie uit archief

Stichting ZoBeRo bakt oliebollen voor goede doel

  Nieuwsflits

Ondanks de strenge lockdown gaat Stichting ZoBeRo weer oliebollen bakken en verkopen. Dit doen ze naar eigen zeggen met inachtneming van de coronaregels: onder meer op afstand, met handschoenen aan en ook een mondkapje op. Op donderdag 31 december zijn de Hollandse lekkernijen vanaf 8.30 uur in een kraam aan de Zijde in Boskoop te koop.

Boskoop- De opbrengst gaat naar het goede doel. De stichting zamelt geld en goederen in voor arme inwoners en instellingen in Roemenië. Het jaarlijkse transport in september kon niet plaatshebben vanwege de coronacrisis. "Nadat wij van de laatste lockdown hoorden waren we een beetje ontmoedigd. De transporten die we in 2020 gedaan hebben zijn in grote dankbaarheid ontvangen en we besloten om door te gaan met de contacten die we in Roemenië hebben", laat de stichting weten. "We willen de contacten die inmiddels vrienden zijn geworden niet teleurstellen en in 2021 indien mogelijk weer bezoeken met vrachtwagens vol materialen die ze nodig hebben."

De oliebollen worden gebakken bij Groencentrum Sonneveld aan de Zijde in Boskoop.

Verder is er op zaterdag 2 januari weer een kledinginzameling: aan de Bredeweg 22 in Moerkapelle van 9.00 tot 11.00 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden