Megapubquiz voor de jongeren


<p>Veel bekende gezichten in de megapubquiz, van Rapper Sjors tot burgemeester Liesbeth Spies. FOTO: videostill trailer Fuck2020 Quiz.</p>

Veel bekende gezichten in de megapubquiz, van Rapper Sjors tot burgemeester Liesbeth Spies. FOTO: videostill trailer Fuck2020 Quiz.

Megapubquiz voor de jongeren

  Nieuwsflits

Net gelanceerd: de Fuck2020 Quiz op Oudejaarsavond! De online pubquiz, door en voor jongeren, is onderdeel van een livestream van Bar Amsterdam in Alphen. “We zijn gaan brainstormen: waar moet je hard om lachen?”

Morvenna Goudkade

BOSKOOP/ALPHEN - Dave Hogenboom (32) uit Alphen is bekend als freerunner en is daarnaast videograaf. “Ik heb veel contact met jongeren, dus toen het idee ontstond om een online pubquiz op te nemen, ben ik benaderd. De jongens en meiden met wie ik mee sprak wilden wel meedenken, maar niet over een gewone pubquiz, het moest veel cooler en groter. Dus toen zijn we gaan brainstormen.”        

Dave en zijn team namen in een week vijftig video’s op. “Het is een doldwaze chaos: van caravans opblazen en erwtensoepchallenges tot rollatorraces en lachgasballonnen.” Alles wat bedacht is door de jongeren, hebben ze zelf in vriendengroepen gecheckt. “We hebben sowieso alleen meegepakt wat online trending en viral is.” Grinnikend: ,,Het betekende heel snel schakelen. Wat nu leuk is, is volgende week alweer uit. Daarom zijn we best last-minute begonnen.” In de pubquiz zijn veel bekende gezichten te zien. Van BN’ers als Rapper Sjors, Nienke Plas, René Watzéma en Andy van der Meijde, tot lokale kopstukken, onthult Dave: “Burgemeester Liesbeth Spies met ontploffingen. En politiechef John Nieumeijer, met helium en lachgas.”

De gemeente Alphen ondersteunt de pubquiz, die tevens beschikt over een prijzenpot van 2500 euro. De gemeente liet al eerder weten iets te willen aanbieden voor jongeren, maar besloot het niet zelf te bedenken. “Ze zeiden: wij weten niet wat jongeren écht leuk vinden”, vertelt Dave. “Dus hebben ze aangeklopt bij Bar Amsterdam en bij creatievelingen die contact hebben met jongeren, zoals ikzelf dus.” De Fuck2020 Quiz begint om 22:30 uur, als onderdeel van de livestream van Bar Amsterdam. Na de laatste vraag wordt er gezamenlijk afgeteld tot twaalf uur en vervolgens pakt de livestream het weer op met headliner dj Freddy Moreira.

“We mikken op zo’n twaalfduizend deelnemers, Er wordt een megaplatform gebouwd om iedereen te laten meespelen. We hebben servers in de VS en back-up over de hele wereld, voor als er servers uitvallen.” De quiz wordt aanbevolen voor 17-25 jaar. Maar als je wat jonger of ouder bent? “Gewoon lekker meedoen.” Info: fuck2020quiz.nl, zie ook Instagram en Facebook.

“We mikken op ongeveer twaalfduizend deelnemers”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden