"Gebruik gezond boerenverstand"


<p>John Nieumeijer, teamchef Politie Alphen aan den Rijn, vertrouwt op het gezonde boerenverstand van de inwoners. Foto ter illustratie</p>

John Nieumeijer, teamchef Politie Alphen aan den Rijn, vertrouwt op het gezonde boerenverstand van de inwoners. Foto ter illustratie

(Foto: Rob Langerak)

"Gebruik gezond boerenverstand"

  Nieuwsflits

"Het is heel onvoorspelbaar wat er met de jaarwisseling gaat gebeuren, maar de bevolking in de gemeente Alphen is meestal netjes." Dat stelt John Nieumeijer, teamchef Politie Alphen aan den Rijn. Volgens Nieumeijer wordt er meer dan afgelopen jaren rond deze tijd al vuurwerk afgestoken, maar houdt het merendeel van de mensen zich aan de regels.

Bart van der Spek

Alphen- "Op dit moment zijn we onder meer bezig met verbinding maken met de jeugd. We willen weten wat er bij hen leeft en speelt. Ook hebben we een draaiboek met de gemeente", vertelt Niemeijer over de voorbereiding van Oud en Nieuw. Dit jaar is vrijwel al het vuurwerk verboden en vanwege de strenge lockdown mag je maar met een beperkt gezelschap 2021 inluiden. "Gebruik gewoon je gezond boerenverstand en houd je aan de regels."

Tegen het vuurwerkverbod is geprotesteerd en dat is een reden dat er meer knallen zijn te horen dan afgelopen jaren. "Uit protest staken mensen eerder zwaar vuurwerk af, maar de de afgelopen twee weken was dat al minder. Handhaving is lastig, want als de knal wordt gemeld, zijn de daders vaak al weg."

Wat een geslaagde jaarwisseling is volgens de politie? "Wanneer iedereen heelhuids 2021 ingaat en groepen zich niet tegen hulpverleners richten."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden