Ondernemers creatief met kerst


<p>Casper (6) wordt best een beetje verlegen van zo&#39;n mooie kerstvrouw. &nbsp;Creatieve ondernemers maken er wat van met kerst, zo houdt Alfreds een kerst drive-thru. FOTO: Morvenna Goudkade</p>

Casper (6) wordt best een beetje verlegen van zo'n mooie kerstvrouw.  Creatieve ondernemers maken er wat van met kerst, zo houdt Alfreds een kerst drive-thru. FOTO: Morvenna Goudkade

Ondernemers creatief met kerst

  Nieuwsflits

Ondernemers zijn creatiever dan ooit. Met kerst op komst proberen horeca en winkeliers op allerlei manieren hun klanten te helpen en hun zaak overeind te houden. Elles in ’t Veld, voorzitter van ondernemersvereniging VOA, doet een oproep: “Koop lokaal online. Steun de winkeliers, help de horeca!”

Morvenna Goudkade

BOSKOOP/ALPHEN – In ’t Veld is vol lof voor de ondernemers. “Direct na de afkondiging van de strenge lockdown, reageerden creatieve ondernemers en verschenen berichten achter gesloten winkeldeuren. Hun boodschap: wij gaan dicht, maar dit is wat wij nog wél voor u kunnen betekenen. Meteen bedachten zij mogelijkheden en oplossingen. Dat getuigt van ongelooflijk veel veerkracht en ondernemerschap.” Het is wel superzuur, vindt de VOA-voorzitter. “Degenen die moeten sluiten, missen een groot deel van de kerstverkoop en straks de uitverkoop. Laten we daarom video-shoppend de lokale ondernemers helpen, ze verdienen het enorm.”

Inderdaad lopen de ondernemers de benen uit het lijf. Op alle manieren bereikbaar zijn, rondbrengen, ophalen, steeds met maximale service. Modezaken doen er alles aan om hun klanten leuk gekleed kerst te laten vieren. Winkels als La Percha in Boskoop, TOF touch of fashion in Alphen en Trendie Wendie in Hazerswoude-Dorp posten filmpjes en brengen kleding thuis. Onderneemster Mirella van de Weerd van TOF laat bekende Alphense vriendinnen kleding showen, zoals letselschadeadvocate Iris Hilhorst. “Ontzettend leuk hoe iedereen ons wil helpen”, zegt Van de Weerd.

Schoenenwinkels Koetsier in Boskoop en Van Keeken in Alphen bezorgen of laten bezorgen via fietskoeriers. Boekhandel Haasbeek in Alphen geeft het begrip ‘windowshopping’ een nieuwe betekenis: ‘zie je wat leuks in de etalage, bestel het maar en wij komen het brengen’. Of je nu lingerie nodig hebt of motorkleding, alles wordt thuisgebracht. Leuke lingeriesetjes door Van der Linde in Hazerswoude-Dorp en hippe helmen door MotorKledingCenter in Hazerswoude-Rijndijk.

Intussen laat ook de horeca zich niet onbetuigd. Wie niet zelf wil koken met kerst, heeft ruime keuze. Daarbij biedt Alfreds in Alphen nog een extraatje. Het restaurant belooft afhalers ‘een gezellige kerst drive-thru met kerstmuziek en dansende kerstvrouwen’.

Elles in ‘t Veld is trots: “Deze ondernemers zijn allemaal supergemotiveerd. Al die energie geeft mensen moed.”

“Al die energie van creatieve ondernemers geeft moed”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden