'Films maken vind ik echt superleuk'


<p>Lars Beukenkamp (18) houdt van filmen en maakt een kerstfilm in opdracht van basisschool De Zevensprong. FOTO: Fam. Beukenkamp</p>

Lars Beukenkamp (18) houdt van filmen en maakt een kerstfilm in opdracht van basisschool De Zevensprong. FOTO: Fam. Beukenkamp

'Films maken vind ik echt superleuk'

  Nieuwsflits

Sinds de middelbare school vindt Boskoper Lars Beukenkamp (18) het leuk om filmpjes maken. Ook als eerstejaars student aan een creatieve media-opleiding is hij er graag mee bezig. Lars heeft dus wel wat ervaring, maar een kerstfilm opnemen, dat was toch wel helemaal nieuw...

Morvenna Goudkade

BOSKOOP – De Boskoopse basisschool De Zevensprong gaf oud-leerling Lars opdracht voor de kerstfilm. Vrijdag wordt de film digitaal gepresenteerd aan de leerlingen en hun ouders. Daarna is hij voor iedereen te zien op YouTube. “Ik vond het echt superleuk om de kerstfilm te maken”, vertelt Lars, die nog druk bezig is met ‘editen’, oftewel monteren. “Vorige week zijn de opnames geweest. Als ik klaar ben, stuur ik de film door naar de school.”

De Zevensprong heeft inmiddels laten weten dat de film niet, zoals gepland, vrijdag tijdens het kerstfeest in de klas, vertoond zal worden. Met de strenge lockdown gaan ook de scholen dicht en kan het kerstfeest niet doorgaan. Maar de kerstfilm zal wel digitaal worden vertoond.

Door de coronacrisis gaat alles anders dan normaal. Kort na het telefonische interview met Lars, moet hij met zijn familie helaas in quarantaine. Een fotomoment in het Rosarium kan niet doorgaan, dus maakt de familie zelf een foto in de eigen achtertuin. “Gelukkig heb ik de film al geschoten”, zegt de jonge Boskoper. “En voor het monteren maakt het niet uit dat ik de deur niet uit mag.” Hij blijft positief, al is het bepaald geen leuke tijd.

Lars hield al kind al van fotografie en begon daarna ook met filmen. “Ik keek veel films en werd daardoor geïnspireerd. Ik ging compilatiefilmpjes maken, samengesteld uit allerlei materiaal. Als onderwerp koos ik vaak familiegebeurtenissen, uitstapjes met vrienden en vakanties.” Na de havo wilde hij ermee doorgaan en studeert nu aan Hogeschool Rotterdam: creative media & gametechnologies.

De kerstfilm ‘Kerst met Ubuntu’ wordt zowel spannend als humoristisch, onthult Lars. “Het thema van de film is: iedereen hoort erbij. Elkaar accepteren, daar gaat het om.” Alle rollen in de film worden gespeeld door de leerkrachten van de school, met een hoofdrol voor directeur Jeannette Broer als professor Ubuntu.

Ook voor zijn opleiding is hij met een film bezig, namelijk een mini-documentaire, getiteld ‘Hoe gelukkig is Rotterdam”. Komt er ook nog ‘Hoe gelukkig is Boskoop’?

“Nee dat niet. Voor Boskoop zou ik wel heel graag een promotiefilm willen maken. Met alle highlights.” Waarom hij dat zou willen? Het antwoord komt meteen: “Omdat ik heel trots ben op Boskoop, Ik zou de hefbrug laten zien, de watertoren, de schaatsbaan, de braderie, het carnaval. Natuurlijk ook de kwekerijen en de sloten. Alles wat laat zien hoe mooi en bijzonder Boskoop is.”

In 2022 heeft de grote viering plaats van Boskoops 800-jarig bestaan. Dan zou een promotiefilm goed van pas komen. Is dat een idee? “Ja, ik zou het superleuk vinden om daarvoor zo’n film te mogen maken.”

“De kerstfilm wordt zowel spannend als humoristisch”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden