Zeven winnaressen tonen etalagekunst


<p>Adrie Vuyk (re) en Corrie Vermeulen bij hun favoriete schilderij: &#39;Jongen en eend&#39; van Annemiek Berkouwer. FOTO: Morvenna Goudkade</p>

Adrie Vuyk (re) en Corrie Vermeulen bij hun favoriete schilderij: 'Jongen en eend' van Annemiek Berkouwer. FOTO: Morvenna Goudkade

Zeven winnaressen tonen etalagekunst

  Nieuwsflits

Kunst kijken tijdens het winkelen. Elders in de regio was het al een groot succes, want nu exposities lastig te organiseren zijn, is kunst in de etalage een veilig en laagdrempelig alternatief. Hellen Snoek, voorzitter van Boskoop Creatief, is benieuwd naar de reacties van het winkelend publiek. “Als het aanslaat, gaan we hier meer mee doen.”

Morvenna Goudkade

BOSKOOP – Jonge moeder Shirley Haverman (32) vindt het een goed initiatief, zegt ze achter de kinderwagen. “Ik kom meestal nogal gehaast langslopen met de kinderen, maar als je weet dat hier kunst hangt, kijk je toch wel even.”

Buurvrouwen Adrie Vuyk (81) en Corrie Vermeulen (80) bekijken ook de etalages met kunstwerken op het Gouweplein. Hier waren eerder Shoeby, verhuisd naar een ander pand, en Blokker gevestigd. “Wij zijn hier voor de markt”, vertelt Adrie. “We wonen aan de Azalealaan en zijn gezellig met de buurtbus gekomen, fijn dat die weer rijdt.” Wat ze vinden van de etalagekunst? “Leuk, anders staat het hier maar leeg, beter dat er nu wat te zien is.” Ze zijn gecharmeerd van het schilderij ‘Jongen en eend’ van Annemiek Berkouwer. De etalagekunst mag dus blijven? “Ja, maar we willen ook graag Blokker weer terug.”

Twee bevriende koppels staan intussen een praatje te maken voor de etalages. Bert en Wil Cornelissen en Kees en Ria Toor. Wat vinden ze van de geëxposeerde kunstwerken?

“Goed idee, beter zo dan van die dichtgeplakte winkelruiten”, meent Ria (69), die het schilderij ‘Charlize’ van Jessica Groenewegen het mooiste vindt. Haar echtgenoot Kees (71) gaat voor ‘de theepotten’, oftewel het werk ‘Warme verbinding’ van Sandra Bunnik.

Vriendin Wil (74) kiest ‘Jongen en eend” van Annemiek Berkouwer en man Bert (75) heeft als favoriet de beelden van Heleen Blok, paard en koe.

Voorzitter Hellen Snoek luistert aandachtig mee. “Leuk dat mensen in gesprek gaan over de kunstwerken. En ook heel leuk dat we de winnaressen van vorig jaar op deze manier alsnog een podium kunnen geven, nu de traditionele winnaarsexpositie niet gehouden kon worden.”

Coronaproof kunst kijken

Leegstaande etalages in het centrum van Boskoop worden tot 9 januari opgefleurd met kunst. De zeven winnaressen van wedstrijdtentoonstelling ‘Creatief Boskoop 2019’ tonen hier hun winnende kunstwerk én nieuw werk. In de voormalige panden van Blokker en Shoeby exposeren Femke van Roosmalen, Annemiek Berkouwer, Sandra Bunnik, Jessica Groenewegen, Miranda Bulk, Maidy Koster en Heleen Blok. Door corona zijn geplande exposities vervallen, de etalagekunst is een coronaproof alternatief.

“Als dit aanslaat gaan we meer doen met etalagekunst”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden