Traumahelikopter geland in Boskoop door ongeval


<p>Opeens was &#39;ie in Boskoop te zien: de traumahelikopter. Foto: Elza Huber</p>

Opeens was 'ie in Boskoop te zien: de traumahelikopter. Foto: Elza Huber

Traumahelikopter geland in Boskoop door ongeval

  Nieuwsflits

Hij kwam zaterdag als een duveltje uit een doosje: de Lifeliner 2 vanuit Rotterdam, opgeroepen voor een ongeval aan de Zijde. Gelukkig was de komst niet (meer) nodig waarna ze weer snel vertrokken richting, naar Den Dolder, naar wat later bleek het tragische ongeval van een brandweerman.

Boskoop- Met verbazing stonden vele boskopers te kijken hoe de piloot het gevaarte parkeerde op een kleine groenstrook aan het Torenpad. "A work of art!", noemt Ron Huber het, die de helikopter zag landen.

Direct na de landing maakten twee inzittenden zich klaar om naar de Zijde te lopen. Bepakt en bezakt wilden zij de korte groenstrook oversteken naar de weg. "Laverend tussen de hopen uitwerpselen op het grasveld kwamen zij veilig op de straat en liepen ze naar de zijde. Korte tijd later en na wederom laverend op het grasveld vertrok het toestel snel."

"Dat een ongeluk in een klein hoekje zit, brengt je weer met beide benen op de grond. Wel even uitkijken wáár die grond dan is. Heel veel respect voor de bemanningen van de Traumahelikopters die toch maar snel hulp kunnen bieden", aldus Huber.

Wat er precies aan de hand was, is nog niet bekend.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden