Amnesty schrijfactie voor vrijlating Germain


<p>Schrijf mee en zorg ervoor dat onschuldigen uit de gevangenis komen. Foto: Amnesty-groep Boskoop&nbsp;</p>

Schrijf mee en zorg ervoor dat onschuldigen uit de gevangenis komen. Foto: Amnesty-groep Boskoop 

Amnesty schrijfactie voor vrijlating Germain

  Nieuwsflits

Tijdens de jaarlijkse Write for Rights-schrijfactie van Amnesty International schrijven mensen van over de hele wereld brieven tegen onrecht. Met postzakken vol handgeschreven brieven (6,6 miljoen in 2019!) dwingt Amnesty machthebbers onrecht aan te pakken. Vaak helpt de extra aandacht om gevangenen vrij te krijgen of te zorgen voor bescherming of gerechtigheid.

Boskoop- Dit jaar schrijft de organisatie onder meer voor de vrijlating van Germain Rukuki uit Burundi, die opkwam voor de mensenrechten in zijn land. Hij werd opgepakt en tot 32 jaar cel veroordeeld op basis van verzonnen aanklachten, waaronder ‘rebellie’ en ‘het vormen van een bedreiging voor de staatsveiligheid’. Magai Matiop Ngong (15) uit Zuid-Sudan kreeg vorig jaar de doodstraf opgelegd, maar zijn doodvonnis werd onder druk van 765.000 brieven vernietigd.

Samen brieven schrijven is in coronatijd helaas niet mogelijk. Daarom bezorgt Amnesty schrijfpakketjes, met daarin voorbeeldbrieven, briefpapier, pen en begeleidende brief, aan huis. U kunt een pakketje aanvragen via 0172-217143 of www.boskoop.amnesty.nl. De geschreven brieven kunt u inleveren bij van der Hoeven Natuurwinkel.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden