Honderden houten harten voor senioren


<p>De woonkamer van Helma van der Louw is bedolven onder harten, met Simon de Jong, Jan Konings, Ronald Barends. Foto: Morvenna Goudkade</p>

De woonkamer van Helma van der Louw is bedolven onder harten, met Simon de Jong, Jan Konings, Ronald Barends. Foto: Morvenna Goudkade

Honderden houten harten voor senioren

  Nieuwsflits

Honderden harten en vele rollen pakpapier. Bij Rotaryclub Boskoop is het aanpoten geblazen, maar de stemming zit er goed in. De club bedacht een leuke kerstverrassing voor Boskoopse ouderen, in plaats van de jaarlijkse seniorenrit die wegens corona niet door kan gaan. Met ‘Een lichtje voor jou’ wordt de ouderen een hart onder de riem gestoken.

Morvenna Goudkade

BOSKOOP – Thuis bij rotarylid Helma van der Louw is de inpakploeg alvast begonnen. Simon de Jong, voorzitter van Rotaryclub Boskoop, heeft voor de gelegenheid een kerststropdas omgedaan. Secretaris Jan Konings en lid Ronald Barends zijn ook van de partij. De woonkamer van Van der Louw is bedolven onder de houten harten met waxinelichtjes. ‘’Wel netjes inpakken, hè?”, zegt de Boskoopse met een knipoog, gehuld in kerstrode trui.

Normaal verzorgt Rotaryclub Boskoop een feestelijke puzzelrit voor honderd senioren, afgesloten met een gezellig hapje en drankje, maar dat zit er dit jaar niet in. Dus werd gezocht naar een alternatief. “Wij willen de ouderen niet vergeten”, zegt Van der Louw. “Dus hebben we deze hartenactie bedacht en het meteen uitgebreid naar nog meer ouderen.”

Met houtbewerker Dennis Kempkes, gevestigd in Boskoop met zijn zaak Blackhout, werd een leuke deal gesloten, aldus de rotaryvrouw. “Dennis was meteen enthousiast. Hij heeft 250 houten harten gemaakt, een mooi, eerlijk product en helemaal ‘local’.”

In de week na Sinterklaas worden thuiswonende senioren verblijd met een sfeervol hart. En worden ook ouderen in de verzorgingshuizen niet vergeten. Voorzitter Simon de Jong vertelt dat er ook een leuke verrassing zal gaan naar senioren van Floravita en het Futurahuis. “Floravita wordt momenteel verbouwd. De bewoners wonen tijdelijk in zorgcentra in Gouda en Moordrecht. Wij laten zien dat we aan hen denken.” De 37 leden van Rotaryclub Boskoop gaan na 5 december allemaal op pad om harten rond te brengen. “Feestelijk ingepakt en op een leuke manier overhandigd”, zegt Helma van der Louw, die alvast een lange stok met een ‘knijper’ demonstreert. “Helemaal coronaproof.”

De rotary heeft een heel bijzonder jaar gehad, blikken de aanwezigen terug. De hechte club houdt normaal wekelijks een bijeenkomst in Flora Boskoop, maar dat is nu heel anders. De leden blijven nu in contact via het digitale Zoomplatform, waarop je online kunt video-vergaderen.

“We hebben ons gestort op de Zoom-communicatie”, vertellen de rotarians. “Elke woensdagavond ‘zoomen’ we van 19:00-20:00 uur. Het is wel vreemd om elkaar alleen virtueel te ontmoeten, maar zo zien we elkaar tenminste nog.”

De club blijft ook gewoon creatief bezig, verzekeren de leden. “De hartenactie hebben we ook tijdens onze Zoom-bijeenkomsten bedacht.”

Natuurlijk is een ‘live’ inpaksessie, met een toegestaan klein groepje, een welkome afwisseling. “Het is wel even gezellig zo”, vindt Van der Louw. ‘’Maar het rondbrengen doen we weer allemaal individueel.”

Actie ‘Een lichtje voor jou’ is hart onder de riem voor ouderen

Morvenna Goudkade
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden