<p>Jessica Chang Sing Pang: &quot;In de eerste week ben ik benaderd door een restaurant, en kwam spekkoek op de menukaart te staan.&quot; Foto: Hans Doderer&nbsp;</p>

Jessica Chang Sing Pang: "In de eerste week ben ik benaderd door een restaurant, en kwam spekkoek op de menukaart te staan." Foto: Hans Doderer 

Jessica is de echte spekkoekkoningin

  Nieuwsflits

De Alphense Jessica Chang Sing Pang (48) is in juni een bedrijf begonnen in zelfgebakken spekkoeken. Ze heeft veel succes: de Indische lekkernij gaat als warme broodjes over de toonbank. Mensen uit binnen-en buitenland weten haar te vinden. Boskopers kunnen sinds kort bestellingen plaatsen en hun spekkoek op maandagen ophalen in Skoop, waar Jessica ook bakt. “Het loopt helemaal uit de klauwen.”

Bart van der Spek

Boskoop/ Alphen aan den Rijn- Jessica is vestigingsmanager van twee kookscholen, model, moeder en een Bourgondiër. Dag en nacht werkte ze om de perfecte spekkoek te maken. En dat is haar gelukt. Niet alleen kun je van de traditionele en pandanspekkioek genieten wanneer je bij haar het gebak koopt, maar ze zijn in allerlei kleuren en smaken. Zo zijn er bijvoorbeeld varianten met witte chocolade en framboos, en sinaasappel en donkere chocolade.”

“De verschillende lekkere laagjes zijn prachtig om te zien. En het smaakt fantastisch”, vertelt Jessica enthousiast. “Toen mijn zoon in mei 11 jaar werd, gingen we naar een bakker om een taart te halen. Dat werd een spekkoektaart. Die vond ik zo geweldig dat ik besloot zelf spekkoek te maken. Doordat ik chef-kok ben, was de keuze zo gemaakt. Sinds 1 september is mijn website in de lucht. In de eerste week ben ik benaderd door een restaurant, en kwam het op de menukaart te staan. En het wordt nog leuker: het volgende restaurant dat mij benaderde wilde én mijn spekkoeken én een foto van mij aan hun wand, zes meter bij drie. Ik word daar zo blij van.”

Haar recept en daarmee haar geheim geeft ze niet prijs, maar de passie die ze heeft is aanstekelijk. Jessica heeft zelf geen Indische wortels, maar is half Nederlands en half Chinees-Surinaams. Wel is ze van kleins af aan al dol op eten, waaronder dus spekkoek. “Ik eet het nog steeds elke dag. Mijn jongste zoon hoeft dat niet meer perse, maar ik geniet er van.”

De bestellingen lopen storm: inwoners uit heel de gemeente Alphen aan den Rijn bestellen bij haar en naar eigen zeggen heeft ze al een behoorlijk klantenbestand opgebouwd. Er is momenteel al een klant uit de gemeente die maar liefst 17 keer heeft besteld. Maar wat nog opmerkelijker is: “Mensen in Frankrijk, Italië en zelfs Bulgarije weten me te vinden.”

Jessica heeft de ambitie om na de coronatijd aan de slag te blijven met haar bedrijf, naast haar andere werkzaamheden. “Ik houd van diversiteit in mijn leven. Op dit moment ben ik in een landelijke reclame te zien op de Nederlandse televisie. Wat waarschijnlijk gebeurt, is dat ik meer ga werken in mijn bedrijf. Van mijn ouders heb ik dat niet. Mijn vader was tandarts en mijn moeder was huismoeder. Ik heb zes zussen.”

Op dit moment zijn zogeheten brievenbuspakketjes populair. Het gebak wordt dan in een doos voorzien van een persoonlijke boodschap. Jessica: “Mensen laten me weten het een opkikkertje te vinden.”

Zelf de spekkoek proeven?

www.despekkoekkoningin.nl

“Zelfs mensen in Bulgarije weten me te vinden.”

Bart van der Spek
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden