<p>De ervaren verkoopster Nel Vink-van Eijk (72) startte in juli haar eigen tweedehands dameskledingzaak.</p>

De ervaren verkoopster Nel Vink-van Eijk (72) startte in juli haar eigen tweedehands dameskledingzaak.

(Foto: Esmeralda Wybrands)

Nel (72) start eigen zaak La Bella Nella

  Nieuwsflits

Geen moment hebben ze getwijfeld. Als Nel Vink-van Eijk (72) en haar man Thijs Vink (78) een winkelpand in de Boskoopse Bootstraat kunnen huren, besluiten ze ervoor te gaan. Op 1 juli van dit jaar opent de ervaren verkoopster Nel er haar winkel voor tweedehands dameskleding La Bella Nella. “Het was nu of nooit.”

Esmeralda Wybrands

Boskoop – “Het is een idiote tijd natuurlijk om een onderneming te beginnen, maar als je iets graag wilt, dan doe je dat”, vertelt Nel Vink-van Eijk. Op 1 juli opende ze haar winkel La Bella Nella, een zaak voor “net-niet nieuwe dameskleding.” De winkel is een logisch vervolg op een gezamenlijke hobby van Nel en haar man. Samen vulden zij de afgelopen jaren hun weekenden met het verkopen van kleding en schoenen op snuffel- en vlooienmarkten. Nel: “Die spullen kregen we van een kleine groep vriendinnen, bijvoorbeeld als ze een miskoop hadden gedaan, of kleding niet meer pasten. Mijn man en ik hadden er dan weer plezier in om dat door te verkopen. Dat ging zo door totdat in maart de coronacrisis uitbrak, en alles in een keer helemaal stilviel.”

Nel en haar man Thijs krijgen in die tijd het aanbod om voor een jaar een pand te huren in de Bootstraat in Boskoop, vlakbij hun huis. “We dachten al langer aan een tweedehands kledingzaak, nu was het moment daar. Een jaar huren is geen groot risico. En omdat je op deze leeftijd niet zoveel meer te kiezen hebt, dachten we: ‘Het is nu of nooit’. Nel begint La Bella Nella (mooie Italiaanse vakanties van Nel en haar gezin vormen de inspiratie voor deze naam). Nels man is oorspronkelijk meubelmaker van beroep en verbouwt in een maand tijd de winkel tot haar smaak. “Nel heeft de creatieve ideeën, ik voer ze uit”, vertelt hij. “Ik ben trots op haar en heb haar gestimuleerd de winkel te beginnen”. Ook haar twee dochters denken er zo over: “Het is erg stoer om dit in deze tijd te doen. Sommige mensen zeiden: ‘Waar begin je aan?’ Maar mode is onze moeders passie. We waren erg enthousiast.”

Verkoopster bij Janse Mode

Nel loopt inderdaad warm voor mode, vertelt ze. Zo werkte ze onder meer twintig jaar als verkoopster bij Janse Mode in Gouda Bloemendaal. “Daar heb ik mijn kijk op kwaliteit ontwikkeld. In La Bella Nella verkoop ik ook alleen maar kwalitatief mooie dingen, die trendy en van deze tijd zijn. Liefst zijn de spullen maar een of twee seizoenen oud.” De vriendinnen zijn nog steeds de trouwe toeleveranciers voor Nel. Haar verkoopervaring zet Nel in voor een advies-op-maat. “Ik probeer echt te helpen. Sommige vrouwen zijn onzeker, dan probeer ik iets te vinden wat goed past. Bij ons is daar alle ruimte voor. De winkel is rustig en hangt niet propvol kleding. En ook mensen die misschien wat bang zijn voor corona, kunnen wij helpen. Je kunt volop passen zonder dat je last hebt van anderen.”

La Bella Nella ligt achter IJssalon Janssen in Boskoop, Bootstraat 5, en is open: ma 13-15u, di 10-12u en 13-15u, wo 10-12u en vr 10-12u en 19-20u.

‘Onze kleding is van een of twee seizoenen geleden’

Esmeralda Wybrands
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden