<p>Mari&euml;lle Massar (27) staat bekend als &#39;het bloemenmeisje&#39;. &quot;Zoveel wat niet kan, maar bloemen kunnen w&eacute;l&quot; FOTO: Morvenna Goudkade&nbsp;</p>

Mariëlle Massar (27) staat bekend als 'het bloemenmeisje'. "Zoveel wat niet kan, maar bloemen kunnen wél" FOTO: Morvenna Goudkade 

'Ik houd van bloemen en van mensen'

  Nieuwsflits

Het bloemenmeisje. Zo wordt Mariëlle Massar (27) genoemd in Boskoop en omgeving. Mariëlle is onderneemster met een eigen bloemenzaak op het pleintje midden in het centrum, maar voor veel mensen is ze meer dan dat. Altijd een praatje en hartelijkheid, daar staat ze om bekend. Mariëlle houdt niet alleen van bloemen, maar ook van mensen.

Morvenna Goudkade

BOSKOOP – Ruim twee jaar geleden vestigde Mariëlle zich in Boskoop, met haar Bloemboutique 93. Ze heeft er nog geen dag spijt van gehad. “Een kleine dorpswinkel met veel persoonlijk contact, dat is wat ik het liefste heb. Boskoop is een heel leuk dorp en ik heb de allerleukste klanten.” Legt uit: “Boskoop is een kwekersdorp: er is veel affiniteit met bloemen en planten. En goede kwaliteit wordt gewaardeerd.” Ze woont nu nog in Gouda, samen met haar vriend, maar ze komt naar Boskoop. “Ja, we gaan in het nieuwe Waterrijk wonen. Daar heb ik veel zin in. Ons huis moet nog gebouwd worden, maar vanaf 2022 ben ik Boskoopse. Ook mijn moeder Cobi, die mij in de winkel helpt, komt naar Boskoop.

Mariëlle wist al jong wat ze wilde: werken met bloemen én mensen. “Op de basisschool riep ik al dat ik later mijn eigen bloemenwinkel wilde, mensen blij maken met bloemen. Dat is echt mijn passie.”

Na een vierjarige opleiding bloemen & design, een stage in Barcelona en de nodige werkervaring, begon ze twee jaar gelden met haar bloemenspeciaalzaak. “Zo fijn. Ik kan echt iets betekenen voor mensen. Zeker nu in de coronatijd willen mensen heel graag sfeer in huis brengen. Er is zoveel wat niet kan, maar bloemen kunnen wél.” Dat de klanten niet alleen voor de bloemen komen, begrijpt ze wel. “Even een praatje, wat aandacht, dat doe ik graag, hoor. Ik heb lieve klanten, ik krijg ook heel veel van hen terug.” Haar winkel wordt drukker bezocht, merkt ze. “Mensen die anders de hele week op hun werk zitten, maar nu thuiswerken, komen bloemen kopen. Ze hebben juist nu gezelligheid nodig. Ook sturen mensen elkaar meer bloemen. Je kan niet op visite, maar mensen willen toch aandacht geven.” Ook heel opvallend zijn de quarantaine-boeketten, vertelt de jonge bloemiste. “Het gebeurt nogal eens dat iemand tien dagen in quarantaine moet, dan vragen vrienden of familie om een mooi boeket te bezorgen.”

Voor Mariëlle staan bloemen voor liefde, blijdschap, troost en aandacht. “Ik doe ook veel rouwwerk en dan probeer ik het echt heel persoonlijk te maken. Bloemwerk voor bijzondere gelegenheden, zoals bruiloften en begrafenissen, daar wil ik echt mijn hart in leggen.” Werken met haar hart, dat doet ze eigenlijk altijd. “Ik doe elke dag wat ik het liefste doe. Ik ben heel blij met mijn leven. Natuurlijk heb ik ook weleens moeilijke dingen, maar ik ben vooral heel gelukkig met wat ik doe.” Haar winkel is inmiddels in kerstsfeer met kaarsen en kerstdecoratie. “Normaal doe ik dat eind november, maar ik merk dat veel mensen nu al verlangen naar de warme sfeer van kerst.”

Even een praatje, wat aandacht geven, dat doe ik graag, hoor

Morvenna Goudkade
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden