<p>Op zaterdag 14 november is de Grote Niet-Intocht om 15.00 uur te zien op televisie en de website van Studio Alphen. Foto: Studio Alphen&nbsp;</p>

Op zaterdag 14 november is de Grote Niet-Intocht om 15.00 uur te zien op televisie en de website van Studio Alphen. Foto: Studio Alphen 

Komt Sinterklaas dan toch naar de gemeente Alphen?

  Nieuwsflits

Sinterklaas wordt dit jaar niet onthaald met feestelijke intochten. Vanwege het coronavirus en de bijbehorende maatregelen kan deze jaarlijkse traditie niet doorgaan. Weet de goedheilig man de schoorsteen alsnog te vinden, of rijdt hij dit jaar stilletjes ons huisje voorbij?

ALPHEN AAN DEN RIJN- In de speciale uitzending De Grote Niet-Intocht van Studio Alphen is te zien hoe Frank, de vaste presentator van de Alphense intocht, samen met Piet langs de verschillende dorpen van de gemeente gaat. Ze bezoeken de mooiste plekken om te bekijken waar Sinterklaas dit jaar allemaal niet is. "Het is anders dan anders, maar toch ook heel leuk", zegt Frank.

Burgemeester Liesbeth Spies legt aan Frank en Piet uit waarom er dit jaar geen intocht gehouden kan worden. "We hebben dat akelige coronavirus en dat is óók in Spanje. En zelfs als we alle Pieten en Sinterklaas inpakken in inpakpapier, kan het niet", legt de burgemeester uit. "Maar, er gaat toch iets leuks gebeuren. Niet verder vertellen, het komt goed."

Op zaterdag 14 november is de Grote Niet-Intocht om 15.00 uur te zien op televisie en de website van Studio Alphen. Daarna blijft de uitzending te bekijken.

www.studioalphen.nl.

Bart van der Spek
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden